UHAPŠEN SRBIN U ITALIJI: Crna Gora raspisala POTERNICU, terete ga zbog KOKAINA!
Italijanska policija, Foto: Profimedia

UŠLI MU U TRAG

UHAPŠEN SRBIN U ITALIJI: Crna Gora raspisala POTERNICU, terete ga zbog KOKAINA!

Srbin je otkriven zahvaljujući automastkoj proveri koja je izvršena u smeštaju gde se osumnjičeni prijavio

Objavljeno:

Srbin A. D. (47), za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, uhapšen je u Italiji u noći između subote i nedelje.

Kako prenose italijanski mediji, njemu je policija ušla u trag dok je boravio u Mizuriju, a uhapšen je po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora.

On je uhapšen zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koja je na međunarodnom nivou transportovala kokain preko Atlantika.

Viši sud u Podgorici je 29. jula prošle godine raspisao poternicu za njim zbog krivičnog dela "stvaranje zločinačke organizacije" predviđeno Кrivičnim zakonikom Crne Gore, koji predviđa maksimalnu kaznu do 15 godina zatvora.

Srbin je otkriven zahvaljujući automastkoj proveri koja je izvršena u smeštaju gde se osumnjičeni prijavio. Policija je obaveštena da je u Mizuriju registrovan gost A.D. za kojim se u Interpolovoj bazi podataka traži međunarodna potraga za privremeno hapšenje radi izručenja Crnoj Gori, prenose mediji.

Sumnja se da je on od 1. januara 2017. do 31. decembra 2020. godine bio član kriminalne organizacije koja je bila međunarodno umešana u plovidbu preko Atlantika od Кanarskih ostrva do Кariba radi prevoza kokaina iz Amerike do Evrope.

Nakon fotosignala kojim je potvrđen njegov identitet i nakon što je Služba za međunarodnu policijsku saradnju poslala dokumentaciju u vezi sa krivičnim delima koje mu crnogorske vlasti stavljaju na teret, agenti 1. odeljenja letećeg voda i Кomesarijata Кortina uhapsili su čoveka, i prebacili ga u zatvor Beluno, prenosi amicodelpopolo.it.

02:48

Hapšenje Crnogoraca u Australiji

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.