DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA U PANČEVU: Pas nije prestajao da laje, komšije primetile JEDNO! (FOTO)
Bračni par iz Rusije, Foto: Printscreen, Petar Aleksić, Privatna arhiva

HOROR

DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA U PANČEVU: Pas nije prestajao da laje, komšije primetile JEDNO! (FOTO)

Stan u pančevačkom naselju Kotež kupili su pre dva meseca i s njima je živeo i njihov stariji sin (18)

Objavljeno:

Ruski državljanin, hirurg Ašot G. (51) nožem je, kako se sumnja, zaklao svoju suprugu pedijatra Olgu G. (50), potom udavio njihovog sina (9), pa izvršio samoubistvo u njihovom stanu u Pančevu.

Dvostruko ubistvo i samoubistvo otkriveno je u ponedeljak, sat vremena iza ponoći, kada su njihovi prijatelji u pratnji policije došli na vrata stana koji je porodica kupila pre dva meseca.

- Porodica iz Rusije došla je pre godinu dana u Srbiju, gde su praktično pobegli od straha od mobilizacije i teške ratne situacije. Iako je Ašot u Rusiji radio u struci i imao svoju privatnu taksi-firmu, odlučili su da se ipak sklone iz zemlje - kaže izvor iz istrage i dodaje:

- Stan u pančevačkom naselju Kotež kupili su pre dva meseca i s njima je živeo i njihov stariji sin (18), koji je išao u pančevačku Gimnaziju, ali je samo nekoliko dana pre zločina otišao za Rusiju.

1 / 13 Foto: Printscreen/Društvene mreže

Kako dalje dodaje naš sagovornik, sumnja se da je svađa među supružnicima počela nakon što je njihov sin napustio zemlju.

- Ašot je u sobi koja se nalazi u blizini ulaznih vrata, kuhinjskim nožem zaklao svoju suprugu, koju je izbo i po celom telu. Nakon toga ostavio je nož pored nje, popeo se na sprat, jer je u pitanju stan dupleks, ušao u dečju sobu, u kojoj mu je bio maloletni sin, i ugušio ga najverovatnije jorganom ili jastukom - kaže izvor i dodaje:

- Posle dva ubistva izvršio je samoubistvo po povratku iz dečje sobe, tako što se obesio o gredu na stepeništu.

Stravičan porodični zločin otkriven je nakon što se Olga nije javljala svojoj ćerki iz prvog braka koja živi u Izraelu.

- Nesrećna devojka tokom celog dana u ponedeljak je pokušavala da stupi u kontakt sa majkom i bratom, ali pošto nije uspela odlučila je da potraži pomoć na društvenim mrežama, gde postoje grupe u koje su učlanjeni ruski državljani koji su nastanjeni u Srbiji - kaže izvor i dodaje:

- U jednoj od tih grupa devojka je napisala da je jako zabrinuta za svoju porodicu: "Pozdrav, ja sam ćerka Olge G., nje već 12 sati nije bilo na internetu, potrebna mi je vaša pomoć!". Članovi grupe su joj intezivno nudili pomoć, savetovali da objavi njihove fotograije, da neko ide do bolnica da ih traži i slično, a ona je u jednom trenutku navela da će njeni prijatelji na kraju otići do stana da vide šta se dešava. Kako je navela, njenu zabrinutost podgrejale su informacije da njihov porodični pas neprekidno laje iz stana, što nikada ranije nije činio. Četvorica prijatelja porodice, potom su u pratnji policije otišli na njihovu adresu, a kada su obili vrata zatekli su jezivu scenu - sva tri člana porodice bila su mrtva.

Stanari zgrade za Kurir navode da su u subotu čili buku iz njihovog stana.

- Celog dana su se svađali, toliko su bili bučni i donekle nesnosni, da su im neke komšije otišle na vrata da ih upozore da se malo stišaju. Ispočetka smo mislili da je njihova kultura takva, da su bučni, ali su počeli malo da preteruju, iako su zaista prema komšijama bili jako ljubazni - kažu komšije.

Komšije o porodici

Žena je tražila posao, a dečak nije išao u školu

Komšije su nam rekle i da je ubijena žena bila uvek nasmejana i fina i da ih je često zvala u goste.

- Olga je pedijatar i u Rusiji je imala lep stabilan posao, ali zbog straha od mobilizacije pobegli su u Srbiju. Međutim, kad su došli ovde, ona je bila bez posla, pa je čak tražila pomoć od komšinice doktorke, kako bi joj pomogla da dobije potrebnu licencu u našoj zemlji da bi što pre počela da radi - kažu komšije i dodaju da je njen muž uvek insistirao na pozdravu s komšijama:

- Kad god bi nas sreo tražio bi da se rukujemo. Delovalo nam je malo čudno, ali opet smo mislili da im je takva kultura. Ono što nam je uvek bilo sumnjivo jeste da dečak koji je ubijen nije išao u školu.

Drugarica žrtve

Postao psihički labilan

Da su supružnici možda imali problema, otkrila je drugarica ubijene žene.

- Žalila se na supruga da je u poslednje vreme postao veoma psihički labilan i da nije znala na koji način da mu pomogne. Naime, navodno je čak zvala i neku bolnicu gde ih im je iznela problem, ali su je oni uputili na Hitnu pomoć, ali ni od njih nije dobila povratnu informaciju jer su je prbacili i uputili na nadležni Dom zdravlja - kaže izvor.

I pas krvav

Sav se tresao i tužno lajao

Komšije su ispričale da je tokom uviđaja scena bila zastreašujuća. - Stan je bio pun krvi, a porodični pas je tužno lajao. Videli smo kada su ga izvodili iz stana da se sav tresao i da je potpuno krvav - rekle su komšije.

(Espreso/Kurir.rs/B. Travica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.