MESEC DANA OD MASAKRA KOD MLADENOVCA: Dosad ispitano 20 SVEDOKA, ovo su sledeći koraci u ISTRAZI krvavog pira
Ubica iz Mladenovca, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Društvene mreže

tragedija

MESEC DANA OD MASAKRA KOD MLADENOVCA: Dosad ispitano 20 SVEDOKA, ovo su sledeći koraci u ISTRAZI krvavog pira

U. B. (21), kako se sumnja, 4. maja u Malom Orašju i Duboni ubio iz "kalašnjikova" osam tinejdžera, a njih 14 ranio

Objavljeno:

Mladić U. B. (21) iz Mladenovca pre tačno mesec dana počinio je, kako se sumnja, nezapamćeni masakr u kom je pobio osam tinejdžera, a njih 14 ranio hicima iz "kalašnjikova". Prema sopstvenom priznanju, "pucao je da zaplaši meštane dva sela kod Smedereva i Mladenovca, jer ga ogovaraju i omalovažavaju".

Podsetimo, kobnog dana U. B. je iz kuće u Šepšinu uzeo "kalašnjikov" i prvo se kolima odvezao do Malog Orašja, gde se zaustavio kod spomenika i tu ubio pet mladića koji su bili okupljeni oko logorske vrate slaveći đurđevdanski uranak. Nakon toga, otišao je od centra Dubone i upucao brata i sestru i njihovog druga, dok je ostale okupljene povredio.

1 / 5 Foto: Petar Aleksić

Brojni dokazi

Više javno tužilaštvo u Smederevu sprovodi istragu protiv U. B., njegovog oca R. B. i ujaka G. G., kod kog se osumnjičeni krio nakon krvavog pira.

- Pored saslušanja okrivljenih, naloženo je sprovođenje velikog broja veštačenja radi utvrđivanja i razjašnjavanja svih činjenica pod kojima su se desili tragični događaji na tri lokacije u kojima je okrivljeni U. B. lišio života osam osoba, a više njih pokušao da liši života, pucajući na njih iz vatrenog oružja, a nakon toga bežeći s lica mesta ušao u taksi, u kome se, pored vozača, nalazila i jedna putnica, prinudivši vozača pretnjom da će aktivirati bombu da ga preveze do mesta Vinjište kod Kragujevca, gle je potom uhapšen - rekao je za Kurir Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu.

Žrtve
Žrtvefoto: Petar Aleksić/Privatna arhiva

Konatar je naveo i da su obavljeni DNK veštačenje bioloških tragova, kao i balistička i fizičko-hemijska veštačenja vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

- Naloženo je i psihijatrijsko veštačenje U. B., koje je povereno komisiji veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i ubrzo očekujemo rezultate tog veštačenja, o kojima će javnost biti obaveštena - rekao je viši tužilac u Smederevu, pa nastavio:

- Uporedo, tužilaštvo je započelo i sa ispitivanjem svedoka - oštećenih i očevidaca, a biće ispitani i predstavnici porodica nastradalih. Tužilaštvo je do sada ispitalo 20 svedoka, među njima i nekoliko u svojstvu oštećenih, a ispitivanja se nastavljaju i naredne nedelje.

Brat i sestra koji su ubijeni
Brat i sestra koji su ubijenifoto: Društvene mreže

Poreklo oružja

- Tužilaštvo radi na utvrđivanju činjenica o poreklu oružja koje je U. B. koristio prilikom izvršenja krivičnih dela, kao i sveg ostalog oružja, municije, delova za oružje i eksplozivnih materija koji su pronađeni i kod njegovog oca R. B. i ujaka G. G., i u tim smislu se već preduzimaju radnje - naveo je Konatar i dodao da je dosad urađen veliki posao, ali da će biti preduzet još veliki broj dokaznih radnji u cilju utvrđivanja bitnih činjenica u postupku.

Malo Orašje

Litija i pomen u selu

U Malom Orašju, gde je U. B. ubio petoro mladića, od kojih je najmlađi imao samo 15 godina, danas će se održati litija za praznik Silaska Svetog duha na apostole ili Svetu Trojicu, a ove godine će se tom prilikom održati i pomen za upokojenje tragično nastradalih.

(Espreso / Kurir.rs / B. Travica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.