Zbog maskra u Parizu: Beograd u opsadi zbog džihadista!

10.000 policajaca u prestonici

Zbog maskra u Parizu: Beograd u opsadi zbog džihadista!

Beograd i Srbija u fokusu tajnih službi iz najmanje 68 država, koliko se stranih delegacija očekuje na OEBS-ovom skupu u Areni
Objavljeno:

Najavljen kao najveći skup svetskih lidera u Beogradu, još od samita Pokreta nesvrstanih, Ministarski savet OEBS-a biće najizazovniji zadatak bezbednosnim službama, posebno posle terorističkih napada u Francuskoj. Iako se detalji iz bezbednosnih struktura ne znaju, stručnjaci uveravaju da će glavni grad Srbije sasvim sigurno biti pod opsadom, piše "Alo"! Osim što je aktiviran kompletan sistem nacionalne bezbednosti, bezbednosne službe svih zemalja koje učestvuju na ovom važnom sastanku, koji je zakazan za 3. i 4. decembar u „Kombank areni“, već sada su pojačale aktivnosti na srpskom terenu. To praktično znači da su Beograd i Srbija u fokusu tajnih službi iz najmanje 68 država, koliko se stranih delegacija očekuje na OEBS-ovom skupu.

Nekadašnji obaveštajac Božo Spasić kaže za „Alo!“ da će samo u Beogradu biti angažovano između 5.000 i 10.000 policajaca tokom dvodnevnog skupa, ali da će određeni broj biti raspoređen i širom Srbije, posebno uz granicu. Naš sagovornik objašnjava da se informacije već u ovoj fazi razmenjuju preko ambasada i obaveštajnih struktura, utvrđuje se stepen ugroženosti i, pre svega, stepen zaštite koji treba obezbediti svakoj delegaciji.
- Sve države učesnice, a ne samo Srbija kao domaćin, dužne su da obezbede sigurnost na Ministarskom savetu OEBS-a. Srbija je sasvim sigurno spremna, i organizaciono i tehnički, da iznese sve to, ali ono što ne može je da sama donese procene o migracijama, odnosno šetanju terorista. Činjenica da je jedan od bombaša u Parizu prošao s migrantima kroz Preševo, a verujem da su možda i svi napadači tuda prošli, znak je da se mora biti mnogo oprezniji i da na granicama mora biti primenjen selektivniji pristup - napominje Spasić. (Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.