HOROR U BEOGRADSKOJ ŠKOLI! U osnovnoj školi devojčici u rancu pronađeno ORUŽJE, a imala je i SPISAK?
Škola, Foto: Petar Aleksić

UŽAS

HOROR U BEOGRADSKOJ ŠKOLI! U osnovnoj školi devojčici u rancu pronađeno ORUŽJE, a imala je i SPISAK?

Majka jednog od đaka sa spiska kaže da su veoma uznemireni

Objavljeno:

U Osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" u Beogradu učenica starijih razreda je u rancu nosila nož i notes u kom je bio spisak sa imenima đaka iz odeljenja koje je, kako tvrde neki roditelji, navodno planirala da ubije.

Majka jednog od đaka sa spiska kaže da su veoma uznemireni i da su u strahu, posebno nakon masovnog ubistva koje je učenik sedmog razreda počinio u školi "Vladislav Ribnikar".

- Problem sa tom učenicom smo uvideli pre više od godinu dana, kad su đaci primetili da je počela da nosi nož u školu. Uplašena deca su to tada rekla roditeljima, ali i razrednom starešini i psihologu škole, koji je kasnije obavestio i direktorku. I ne samo to, deca su primetila kod te devojčice da se samopovređuje. Svi su bili zabrinuti zbog toga jer je ona inače odlična učenica, ali je dosta tiha, ćutljiva, povučena i retko s kim se družila. Posle prijave prestala je da nosi nož - priča za Kurir otac:

1 / 5 Foto: Petar Aleksić

Međutim, pre nekoliko dana je jedan učenik u njenom rancu pronašao notes u kom je na jednoj strani bilo napisano pet, šest imena i prezimena učenika iz odeljenja i sa strane je bio nacrtan nož. Ime tog učenika je takođe bilo na tom spisku. On se uplašio i odmah fotografisao sve što je našao. To je preneo svojim roditeljima, a zatim su oni obavestili i ostale.

Zabrinuta majka jednog đaka kaže da su ona i suprug bili u šoku kad su pročitali spisak i na njemu videli i ime svog deteta.

- Slučaj smo prijavili razrednom starešini, a zatim su o svemu obavešteni i psiholog i direktor škole. Takođe, i policija je reagovala i postupak je, koliko smo obavešteni, u toku. Ono što su nam deca pričala je da je ovo navodno drugi put da ona pravi spisak đaka za odstrel. Smatraju da je možda motiv za to ljubomora, ali kažu i da je na papiru bilo i ime njenog najboljeg druga - tvrdi majka.

Prema njenim rečima, roditelji i deca su u konstantnom strahu poslednjih dana i smatraju da devojčica ima ozbiljan problem koji mora da se reši i da nadležni moraju da reaguju:

- Ovakve probleme ne treba gurati pod tepih. Devojčica nosi u školu nož i crta noževe i verovatno ima neki problem. Tražili smo roditeljski sastanak s razrednim starešinom, ali on još uvek nije zakazan.

Kako nezvanično saznajemo, policija je obaveštena o ovom slučaju.

- Policija je postupila po prijavi od 25. maja. Devojčica je u svesnom stanju nacrtala i napravila spiskove sa imenima đaka. Policija je preduzela sve radnje, a obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Beogradu, u ovom slučaju odeljenje za maloletnike - kaže naš izvor iz istrage.

Nakon dva masakra

Policija privodila zbog pretnji ubistvima

Nakon dva masovna ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i u okolini Mladenovca, koja su se desila 3. i 4. maja, policija je sprovela akciju privođenja kako maloletnih osoba tako i odraslih zbog raznih vrsta pretnji da će počiniti istovetne masakre, a među njima bilo je i dece koja su kod sebe imala spiskove učenika koje navodno planiraju da ubiju.

Olivera Korošec, direktorka škole, rekla je za Kurir da na sve situacije koje se dešavaju poslednjih dvadeset dana, kao i one ranije, škola reaguje u skladu sa zakonom.

- Trenutno nam je najbitnije da svim učenicima kojima je to potrebno pružimo pomoć i podršku - poručila je Korošecova.

Bonus video:

01:23

DECA SU SPOSOBNA DA NAS GLEDAJU U OČI I LAŽU Ivana Borić šokirala: Đaci su prevazišli učitelje, pričaju ono što žele da čujemo

(Espreso/ Kurir.rs/ A. K)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.