UBICA IZ MLADENOVCA I PRE KRVOPROLIĆA BIO PROBLEMATIČAN: Ovo je spisak prijava koje su podnete protiv NJEGA!
Ubica iz Mladenovca, Foto: MUP, Petar Aleksić

JEZIVO!

UBICA IZ MLADENOVCA I PRE KRVOPROLIĆA BIO PROBLEMATIČAN: Ovo je spisak prijava koje su podnete protiv NJEGA!

Ministar unutrašnjih poslova kaže da je protiv U.B. podneta prekršajna prijava 28. 7 2019. godine za drsko i bezobrazno ponašanje

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da je protiv U. B. (21), koji je u Mladenovcu ubio osam, a ranio 14 osoba, pre tri godine podneta krivična prijava zbog napada na službeno lice. Gašić je u Skupštini naveo da je protiv U.B. 31. maja 2020. godine podneta krivična prijava Višem tužilaštvu za maloletnike zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"U.B. je vozio motocikl, nije se zaustavio na znak policijskog službenika i istog udario motorom. Policijski službenik je zadobio povrede ramena i kuka. Prošao je dve patrole i treća ga je zaustavila. Doveden je u policijsku stanicu Mladenovac, gde je utvrđeno da se radi o maloletniku. U prisustvu oca, R. B., uručen je poziv da se javi 1.6. 2020. licenciranom policijskom službeniku za maloletnike u Mladenovcu. Tada mu je uručena i potvrda o privremeno oduzetom motociklu", naveo je Gašić.

Kako je dodao, po konsultaciji sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva, protiv U. B. je podneta krivična prijava za krivično delo napada na službeno lice u redovnom postupku. Dana 1.6. 2020. u prisustvu oca i advokata sačinjen je zapisnik o saslušanju osumnjičenog i zajedno sa krivičnom prijavom prosleđeno Višem javnom tužilaštvu.

Dan kasnije dostavljen je izveštaj Centru za socijalni rad na Zvezdari, jer je tamo U.B. prijavljen, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti. Gašić kaže da nemaju izveštaj šta je Centar preduzeo. Ministar unutrašnjih poslova kaže da je protiv U.B. podneta prekršajna prijava 28. 7 2019. godine za drsko i bezobrazno ponašanje.

1 / 11 Foto: Petar Aleksić

"Motornom testerom posekao je rampu kojom je Živorad Petković iz Dubone branio ulaz u svoje imanje. Prednjim točkom traktora kojim je maloletnik upravljao, naneo je Petkoviću lakše telesne povrede", rekao je Gašić. Dodao je i da je protiv U. B. podneta i prekršajna prijava zbog izazivanje tuče, posedovanje noža, ali je postupak obustavljen zbog apsolutne zastarelosti.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso/Euronews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.