NEDELJA BOLA: Retrospektiva nezapamćenih zločina - Kako su dva krvoprolića za 48 sati uvukla strah u Srbiju?
Foto: Promo

usijanje

NEDELJA BOLA: Retrospektiva nezapamćenih zločina - Kako su dva krvoprolića za 48 sati uvukla strah u Srbiju?

I maloletni ubica iz škole i dvadesetjednogodišnji U.B. iz Mladenovca pokazali su istu rekaciju posle zločina - izostanak kajanja, izostanak empatije, čvrstu nameru da ubiju i neopisivu lakoću kojom su to uradili

Objavljeno:

Ako je išta moglo više da šokira i dodatno preplaši nakon dva maskara, to su iskazi ubica i reakcije onih koji su ih podržali na društvenim mrežama.

I maloletni ubica iz škole i dvadesetjednogodišnji U.B. iz Mladenovca pokazali su istu rekaciju posle zločina - izostanak kajanja, izostanak empatije, čvrstu nameru da ubiju i neopisivu lakoću kojom su to uradili.

Šta više, U.B. je rekao da je pratio šta se desilo u školi prethodnog dana. Ispričao je: "To što je taj dečak uradio je loše, ali mogu da ga razumem jer je bio omalovažavan". I baš tu reč "omalovažavanje", izgovarao je U.B. dok ga je policija hapsila. On će za svoj zločin dobiti kaznu, ali dečak ubica koji ima 13 godina neće. Iako kriv, pred pravom nije odgovoran. Šta više, mogao bi i da se nađe na slobodi.

Prošla je nedelja bola od dva krvoprolića. Žrtve se nikada neće vratiti, živi će se oporaviti sporije ili brže, deca će morati da nastave školovanje, škole će nastaviti sa radom, ali posle ovoga u društvu Srbije više ništa neće biti isto. Vreme će se u socijalnom smislu deliti na doba pre ovog zločina i vreme nakon što se on desio.

Večeras pravimo retrospektivu krivičnih dela - Da li će javnost dobiti sve informacije koje zahtevaju roditelji đaka iz odeljenja VII2? Kako su dva krvoprolića za 48 sati uvukla strah u Srbiju? Kako ćemo svi zajedno dalje?

Gosti Usijanja:

Vladan Glišić, advokat

Darko Obradović, Centar za stratešku analizu

Časlav Ristić, forenzičar

Bojana Šlajmer, psiholog

Mina Zirojević, član Saveta roditelja OŠ "Braće Ribnikar"

Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs

prof. Milan Petričković, filozof religije

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.