DR AŠANIN IZNEO DETALJNO STANJE POVREĐENIH U DVA MASAKRA: Četvoro i dalje kritično, devojčica u TEŠKOM stanju
Milika Ašanin, Foto: Printscreen/RTS

izveštaj

DR AŠANIN IZNEO DETALJNO STANJE POVREĐENIH U DVA MASAKRA: Četvoro i dalje kritično, devojčica u TEŠKOM stanju

Profesor Milika Ašanin navodi da je šestoro pacijenata koji su poslati iz Mladenovca i Smedereva u jedinicama intenzivnog lečenja, kao i da je dvoje sada dobro

Objavljeno:

Troje povređenih iz škole "Vladislav Ribnikar" i šestoro iz Mladenovca na lečenju je u Urgentnom centru. Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, profesor Milika Ašanin kaže da je među povređenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju, kao i jedan učenik iz škole "Vladislav Ribnikar". Povređena devojčica koja je smeštena u Dečjoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena.

Profesor Milika Ašanin navodi da je šestoro pacijenata koji su poslati iz Mladenovca i Smedereva u jedinicama intenzivnog lečenja, kao i da je dvoje sada dobro.

- Oni si inicijalno na početku imali operacije abdomena. Jedan je operisan u Smederevu, drugi u KBC "Dragiša Mišović" i oni su nam poslati zbog teških povreda grudnog koša i za njih mogu da kažem da su u ovom momentu sasvim dobro - dodaje Ašanin.

Vračar
foto: Petar Aleksić

Ističe i da je među povređenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju.

- To je pacijentkinja sa teškom povredom jetre, duodenuma, desnog bubrega. Ona je operisana i potpuno svesna, ali i dalje je jako teško. I druga pacijentkinja koja ima tešku povredu glave sa povredom levog oka, nju čeka intervencija za dva, tri dana. I za nju da kažem da je potpuno svesna, da samostalno diše i da komunicira - kaže Ašanin.

Jedan učenik u teškom stanju, učenica i nastavnica bolje

Kada je reč o povređenima u školi "Vladislav Ribnikar", Ašanin kaže da je od njih troje koji su na lečenju, jedan učenik je u teškom stanju.

- To je pacijent koji je od početka bio dosta kritično sa teškim povredama grudnog koša, vrata i kičme - dodaje Ašanin.

Navodi da je povređena učenica mnogo bolje. "Imala je intervenciju od strane ortopeda, mikrohirurga, operacije obe podlaktice", naglašava Ašanin.

Dodaje i da je nastavnica takođe sasvim stabilno.

- Ona je pre neki dan imala intervenciju od strane ortopeda, mikrohirurga i njoj je operisana šaka - kaže Ašanin.

Vračar
foto: PETAR ALEKSIĆ, PRINTSCREEN/FACEBOOK, TAMARA TRAJKOVIĆ/ESPRESO

"Prate se efekti izvedenih intervencija"

Ističe da intenzivno prate sve povređene, kao i da su predviđena određena kontrolna snimanja i da prate efekte izvedenih intervencija.

- Jedino šta planiramo u narednim danima to je neurohirurška operacija pacijentkinje koja je imala povredu glave - navodi Ašanin.

Pored toga, dodaje, jedan pacijent koji imao povrede urogenitalne regije u narednim danima biće sa intenzivne nege prebačen na odeljenje.

Povređena devojčica koja je smeštena u Dečijoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena.

04:02

ČUO SE SMEH, ALI NEKI SU I PLAKALI, BILO JE DIRLJIVO Irena Filipović opisala kako je protekao PRVI DAN U ŠKOLI POSLE TRAGEDIJE

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.