PROTEST U BEOGRADU NAKON TRAGEDIJA KOJE SU SRBIJU ZAVILE U CRNO: Skup "Srbija protiv nasilja" u centru grada
Foto: Uroš Arsić

obratite pažnju

PROTEST U BEOGRADU NAKON TRAGEDIJA KOJE SU SRBIJU ZAVILE U CRNO: Skup "Srbija protiv nasilja" u centru grada

U Srbiji su prethodni dani bili proglašeni za dane žalosti nakon dosad nezapamćenih zločina

Objavljeno: 22:35h

U centru Beograda, ispred Narodne skupštine, održan rotest nakon masovnih ubistava u glavnom gradu i u okolini Mladenovca.

U ponedeljak oko 17.30 časova ispred Doma Narodne skupštine održan je protest "Srbija protiv nasilja", povodom dva zločina koja su se dogodila prošle nedelje. Među zahtevima organizatora su smena Saveta REM-a, gašenje medija koji krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama čiji sadržaj promoviše nasilje, a uz to i ukidanje programa koji ga promovišu uz nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Takođe, organizatori traže i da hitno zaseda Skupština Srbije, a da tema sednice budu zločini u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda i u selima Dubona, Malo Orašje i Šepšin, u blizini Mladenovca. Uz to, organizatori protesta pozvali su i na ostavke ministre policije Bratislava Gašića i ministra prosvete Branka Ružića, koji je podneo ostavku u nedelju, a uz to traže i smenu direktora BIA Aleksandra Vulina.

U Srbiji su prethodni dani bili proglašeni za dane žalosti nakon dosad nezapamćenih zločina. Nakon masovnih ubistava uvedene su nove mere Vlade, sa ciljem da bude smanjena količina oružja u posedu građana, a uz to i da budu povećane kazne za posedovanje oružja ili omogućavanje maloletnicima da njime rukuju.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.