MASAKR NA VRAČARU: Ovo su detalji
Masakr na Vračaru, Foto: Petar Aleksić, Printscreen

HOROR

MASAKR NA VRAČARU: Ovo su detalji

Ubio je 7 devojčica i 1 dečaka. Šestoro drugara je povredio

Objavljeno: 18:53h

Policija je u stanu učenika (13) našla skicu i imena 16 dece koje je planirao da ubije, a jeziv je podatak da među njima ima i mališana Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koje nije ni poznavao.

Plan

Dečak je mesec dana planirao zločin. Te srede, nakon dva dana praznika, u školu je došao sa rancem u kom su bila dva pištolja i 4 Molotovljeva koktela. Oružje je uzeo i sefa svog oca uglednog beogradskog radiologa. Veštinu pucanja od 12 godine sticao je u streljani uz oca.

Za svega 120 sekundi upucao je 14 dece, čuvara i nastavnicu istorije.

Nakon zločina iskočio je kroz prozor na prvom spratu i pozvao policiju. Krvavi pir započeo je u sredu u 8. 40, a završio dva minuta kasnije. Policajci je rekao da je: "u pitanju psihopata koga treba smiriti". Za napravljene koktele tvrdeo je da je imao plan da ih baci na ulaz škole kako ga policija ne bi sprečila da završi započeto.

1 / 13 Foto: Tamara Trajković

On se trenutno nalazi na psihijatriskoj klinici za decu i omladinu.

Istraga

Istog dana policija je privela njegovog oca. Njemu je određen pritvor zbog izazivanja opšte opasnosti. Otac dečaka je tri sata iznosio odbranu i tom prilikom negirao krivicu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naređeno je veštačenje K.K. mobilnig telefona i kompjutera.

Dosadašnja istraga je pokazala da maloletnik svaki detalj planirao. Na skicama je bila putanja kretanja, čuvara je ubio sa 14 metara razdaljine, tri devojčice na holu, pet drugara u učionici na prvom spratu. Većinu svojih žrtava pogodio je sa po jednim hicem iz pištolja CZ99. Bio je precizan i vešto baratoa sa oružjem, pa i prilikom zamene okvira. U školu je doneo pet šaržera.

O podatku da, ako, masakr izvede pre pune 14 godine neće krivično odgovarati saznao je iz Krivičnog zakonika Srbije.

Nije poznato kako roditelji nisu primetili šta dečak mesec dana planira i radi.

Škola

Roditelji Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru obavešteni su da bi deca u sredu trebala da se vrate na nastavu.

Međutim, dosta roditelja se usprotivilo ovakvoj odluci.

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku.

02:51

KAKVO JE MENTALNO STANJE NACIJE POSLE DVE TRAGEDIJE? Stručnjaci otkrivaju glavni uzrok posrnuća dece i UPOZORAVAJU NA JEDNU STVAR

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.