HAPŠENJE U 3 SPRSKA GRADA ZBOG IZAZIVANJA PANIKE I PRETNJI: Policija našla oružje, u Nišu pretnja ubistvom 30 ljudi
Policija, Foto: Tamara Trajković

katastrofa

HAPŠENJE U 3 SPRSKA GRADA ZBOG IZAZIVANJA PANIKE I PRETNJI: Policija našla oružje, u Nišu pretnja ubistvom 30 ljudi

Sudija Višeg suda odredio mu je pritvor zbog krivičnog dela izazivanja panike i nereda

Objavljeno:

U Nišu je danas uhapšen mladić (17) zbog osnova sumnje da je juče na svom instagram profilu napisao da će u Nišu danas biti ubijeno više od 30 osoba, saopštila je Policijska uprava Niš. On je brzom i efikasnom akcijom organa reda prvo identifikovan, a zatim i lišen slobode. Sudija Višeg suda odredio mu je pritvor zbog krivičnog dela izazivanja panike i nereda.

Hapšenje i u Novom Sadu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su takođe trojicu maloletnika, uzrasta 15 i 16 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda. Sumnja se da su ova trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavljivala preteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, poneti u školu.

Pretresom stana jednog od njih policija je pronašla repliku automatske puške. Osumnjičeni maloletnici iz Novog Sada, Beočina i Temerina privedeni su nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu koji je trojici odredio pritvor.

Hapšenje u Laćarku

Posle nezapamćenog zločina u vračarskoj školi "Vladislav Ribnikar", jedan maloletnik je isto to odobravao i pozivao na isto u Sremskoj Mitrovici, zbog čega je uhapšen. Kako se sumnja, on je na društvenoj mreži postavio objavu sa fotografijom osumnjičenog za ubistvo osmoro dece i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", sa odobravanjem i sa porukom da će uraditi isto što i on, saopštio je MUP.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, navodi se. Podsetimo, u poslednjih 48 sati u Srbiji su se dogodila dva masovna ubistva. Prvo je u sredu dečak K.K. ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja u školi na Vračaru, da bi u četvrtak uveče počeo krvavi pir u selima Donje Orašje i Dubona kod Mladenovca, u kojima je ubijeno osmoro ljudi i ranjeno još 14.

01:40

MLADEN RADULOVIĆ: Plašio sam se novog zločina, nisam ni slutio da ću biti u pravu

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.