OD PETKA DO NEDELJE U SRBIJI 3 DANA ŽALOSTI, A EVO DA LI ĆE SE POHAĐATI NASTAVA! U školi na Vračaru POSEBNA ODLUKA
Osnovna škola Vladislav Ribnikar, Foto: Nenad Kostić

ZLOČIN

OD PETKA DO NEDELJE U SRBIJI 3 DANA ŽALOSTI, A EVO DA LI ĆE SE POHAĐATI NASTAVA! U školi na Vračaru POSEBNA ODLUKA

Posebnim pravilima podleže škola "Vladislav Ribnikar" u kojoj je počinjen zločin

Objavljeno:

U Srbiji će od sutra 5. maja, nastupiti dani žalosti koji će trajati puna tri dana - od petka do nedelje u ponoć, zbog stravičnog zločina koji se dogodio u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Dečak (13) usmrtio je osam vršnjaka i čuvara škole, dok su nastavnica istorije i šestoro đaka u bolnici.

Za dane žalosti određena su jasna pravila ponašanja, a poznato je i kako će se održavati nastava u školama. Učenici svih osnovnih i srednjih škola vratili su se u školske klupe i normalno će pohađati nastavu. U obrazovnim ustanovama dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se danu žalosti.

Posebnim pravilima podleže škola "Vladislav Ribnikar" u kojoj je počinjen zločin. Nastava u ovoj ustanovi počeće tek od ponedeljka. Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd objasnio je kako će pomenuta škola funkcionisati u narednim danima.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

"Ova dva dana nastava se neće odvijati u toj osnovnoj školi. Za učenike mlađih razreda, ukoliko roditelji nemaju gde da ostave decu, nego su deca inače u produženom boravku, škola će biti otvorena u fizički izdvojenom delu, u delu gde neće biti mogućnosti da učenici dođu do mesta gde je izvršen zločin. Roditelji su rekli da neće dovoditi decu, ali je bez obzira na to dogovoreno da u školi budu prisutni dežurni učitelji i dežurni nastavnici u školi", naveo je Filipović.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.