MORBIDNI KOMENTARI NA MREŽAMA POSLE MASAKRA: Deca LIKUJU ŠTO NEMA ŠKOLE, a tek da vidite komentare o NASTAVNICI...
Foto: Petar Aleksić, Tamara Trajković, PRINTSCREEN/DRUŠTVENE MREŽE

BOLESNO....

MORBIDNI KOMENTARI NA MREŽAMA POSLE MASAKRA: Deca LIKUJU ŠTO NEMA ŠKOLE, a tek da vidite komentare o NASTAVNICI...

Vidan nedostatak empatije

Objavljeno:

Vest o vatri koju je otvorio na školske drugove učenik (13) u školi na Vračaru i tom prilikom usmrtio 9 osoba i još nekoliko njih ranio, potresao je javnost, alarmirao institucije, otvorio pitanja važnosti mentalnog zdravlja, naterao da se javnost zapita o tome koliko deca imaju osećaj odgovornosti, empatije...

Međutim, u trenucima kada su svi potreseni i kada institucije pokušavaju da pruže podršku osobama koje su pogođene tragedijom, na društvenim mrežama pojavljuju se zabrinjavajući komentari u kojima se celom slučaju podsmevaju, šale na račun ubijenih...

Bilo je i onih koji su vesti o tragediji komentarisali grohotnim smehom, pisali "gejmerske" izraze koji se koriste prilikom ubijanja u igricama dok su neki likovali što je povređena nastavnica istorije.

Jedan učenik je čak napisao da da je ovo "podsetnik" nastavnicima i profesorima da učenicima ne daju jedinice...

1 / 7 Foto: Printscreen/Društvene mreže

Što je najgore, oni bez trunke sramote ili makar saosećanja sa porodicama žrtava po društvenim mrežama dele komentare u kojima veličaju dečaka koji je juče Srbiju zavio u crno.

Podsetimo, prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, dečak ne može krivično da odgovara jer nema navršenih 14 godina.

Naloženo je da se dečaku izvadi krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstanci. Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.