ALEKSANDRA PROSLAVLJALA PRVI MAJ, PA STRADALA U STRAŠNOJ NESREĆI: 10 godina od tragedije koja je potresla Srbiju!
Vatrogasci, Foto: Nenad Kostić

tragedija

ALEKSANDRA PROSLAVLJALA PRVI MAJ, PA STRADALA U STRAŠNOJ NESREĆI: 10 godina od tragedije koja je potresla Srbiju!

Njeni prijatelji čuli su vrisak i poziv u pomoć, ali nisu mogli da urade ništa

Objavljeno:

Na Praznik rada pre tačno 10 godina vesela proslava pretvorila se u stravičnu tragediju kada je u eksploziji kod Kraljeva poginula Aleksandra Pantović.

Naime, ona je sa dvadesetak drugova i drugarica praznik odlučila da proslavi u kolibi u selu Obrva kod Kraljeva, gde su se uputili 30. aprila. Dok su u dvorištu ostavljali šator, Aleksandra je ušla u drvenu kuću. Tada se začula eksplozija i kuća je počela da gori.

Njeni prijatelji čuli su vrisak i poziv u pomoć, ali nisu mogli da urade ništa. Pokušali su da džipom uleze u kuću i na tajnačin izbave drugaricu, ali se krov urušio. Vatru su verovatno pokušavali da ugase vodom, ali ona se samo još više razbuktala.

Vatrogasci
Vatrogascifoto: RINA

Uzrok požara bila je plinska boca, a plamen se potom proširio na kante sa benzinom i začas progutao vikendicu i devojku u njoj, toliko brzo da Aleksandra nije imala vremena da izađe na bezbedno.

Momci su pored vikendice palili vatru kako bi pekli prase. Plinska boca je bila otvorena i bio je uključen agregat na benzin. Pretpostavlja se da se devojka onesvestila zbog plina, pa nije stigla da istrči iz vikendice u plamenu. Srušila se pokušavajući da otvori vrata. Upravo ta isparenja verovatno su dovela i do eksplozije.

Aleksandrin brat Aleksandar, koji je tada imao 16 godina, rekao je da su majka i on prvi stigli na zgarište.

- Majka je u nekoliko navrata pokušavala da pozove moju sestru telefonom. Kako se nije javljala, zvali smo taksi i otišli tamo. Bilo je užasno. Vikendica je izgorela do temelja, a telo moje seke bilo je pored vrata sa unutrašnje strane - rekao je.

Vatrogasci su na lice mesta stigli veoma brzo, ali je za pomoć devojci bilo kasno.

Bonus video:

00:10

Eksplozija u smederevskoj železari

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.