UŽASAN ZLOČLIN TADA JE POTRESAO SRBIJU: Aleksandra sa društvom provodila praznik, a onda je usledio HOROR
Požar / Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

TUGA

UŽASAN ZLOČLIN TADA JE POTRESAO SRBIJU: Aleksandra sa društvom provodila praznik, a onda je usledio HOROR

Njeni prijatelji su čuli vrisak i njen poziv u pomoć

Objavljeno: 09:16h

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi.

Tog 1. maja 2013. godine ništa nije slutilo na tragediju. Vesela proslava brzo se pretvorila u horor.

Naime, Aleksandra Pantović je sa dvadesetak drugova i drugarica odlučila da praznik proslavi u kolibi u selu Obrva kod Kraljeva. Oni su se tamo uputili 30. aprila. Dok su ostali postavljali šator u dvorištu, Aleksandra je ušla u drvenu kućicu. Odjednom se začula eksplozija i izbio je požar. Drugovi su pokušali džipom da ulete u kuću i izbave drugaricu, ali se krov srušio.

Njeni prijatelji su čuli vrisak i njen poziv u pomoć, ali nisu mogli da urade ništa. U trenutku izbijanja požara, vatru su najverovatnije gasili vodom, koja se samo još više razbuktala.

Vatra koja je izbila na plinskoj boci a potom se proširila na kante sa benzinom progutala je malu, drvenu vikendicu za čas, toliko brzo da Aleksandra nije imala vremena da se spasi, preneli su mediji.

Vatrogasci / Ilustracija
Vatrogasci / Ilustracijafoto: Nenad Kostić

Momci su pored vikendice palili vatru kako bi pekli prase. Plinska boca je bila otvorena i bio je uključen agregat na benzin. Pretpostavlja se da se nesrećna devojka onesvestila od svog tog isparenja pa nije uspela da izleti iz zapaljene vikendice.

- Devojka se verovatno ugušila od svih tih isparenja i srušila se pokušavajući da otvori vrata. Na nju se potom sručio plafon i crep. Isparenja su verovatno i dovela do eksplozije - rekao je tada Radojica Kačarević, načelnik Sektora za vanredne situacije u Kraljevu.

- Majka i ja prvi smo stigli na zgarište. Ona je u nekoliko navrata pokušavala da pozove moju sestru telefonom, a kako se Aleksandra nije javljala, uzeli smo taksi i otišli tamo. Bilo je užasno! Vikendica je izgorela do temelja, a telo moje seke bilo je pored vrata s unutrašnje strane - plačući je rekao Aleksandrin brat Aleksandar (16) za Kurir.

Drvena kuća izgorela je kao kutija šibica, a vatrogasci koji su stigli veoma brzo nisu uspeli ništa da učine kako bi spasili devojku.

(Espreso / Srbija Danas / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.