LEDI KRV U ŽILAMA: Okružen ljudima koji su osuđeni za ubistvo cele porodice, dan neretko završi u ćeliji punoj krvi
Foto: Promo

KURIR TV

LEDI KRV U ŽILAMA: Okružen ljudima koji su osuđeni za ubistvo cele porodice, dan neretko završi u ćeliji punoj krvi

Njegova uloga bila je da kontroliše i pomogne zatvorenicima u onoj meri koju Zakon o sankcijama propisuje

Objavljeno:

Ovonedeljni gost emisije ‘Crna hronika’ je Zvonko Tomašević, predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije za izvršenje krivičnih sankcija.

Kazneno popravni zavod ili jednostavno zatvor mesto je gde u ovom trenutku u Srbiji boravi 11.000 ljudi, a neki od njih tamo će ostati do kraja života. Pojedinci određeni period nemaju pravo na kontakt sa porodicom, neki ostaju bez porodice kada završe iz rešetaka. Na kraju se jedini kontakt sa spoljašnim svetom svede na zatvorskog čuvara, koji osim obezbeđenja objekta neretko ima ulogu i psihologa.

Njegova uloga bila je da kontroliše i pomogne zatvorenicima u onoj meri koju Zakon o sankcijama propisuje. Trpeo je toliki pritisak da mu je svakodnevna opasnost kojoj je bio izložen krećući se među ljudima koji su osuđeni za ubistvo čitavih porodica postala svakodnevnica. Neretko je svoje slobodne dane provodio na poslu jer nije bilo dovoljno kolega da se zadatak premeštaja zatvorenika izvrši do kraja. Od Centralnog zatvora u Beogradu do specijalnog zatvora u Padinskoj skeli obezbeđivao je najteže prestupnike.

Nikada nije znao kada će se običan radni dan pretvoriti u ćeliju punu krvi u kojoj je zatvorenik cimeru staklom prerezao grkljan. Znajući u kakvim uslovima rade njegove kolege, koliko su životno ugroženi van institucije, koliki teret ogorčenih porodica i advokata zatvorenika moraju da trpe, odlučio je da se bori za bolje uslove rada svih zatvorskih čuvara u Srbiji.

Ne propustite gostovanje Zvonka Tomaševića večeras u 19.15 časova u emisiji "Crna hronika" samo na Kurir televiziji - njegova priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.