OVO SAMO U SRBIJI IMA: Zapalio i ubio ženu, a dobio 8 godina zatvora!
Foto: Shuterstock

šta je ovo?

OVO SAMO U SRBIJI IMA: Zapalio i ubio ženu, a dobio 8 godina zatvora!

pelacioni sud u Beogradu smanjio je za dve godine kaznu Miljanu Rankoviću (25) i pravosanžno ga osudio na osam godina zatvora
Objavljeno:

Ranković je u novembru 2015. godine "u stanju bitno smanjene uračunljivosti" nožem usmrtio ženu sa kojom je živeo, a potom je zapalio kako bi prikrio zločin.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda se navodi da je Rankoviću pored zatvorske izrečena i mera bezbednosti, ali se ne navodi koja.

Ranković je osuđen jer je 8. novembra 2015. godine u selu kod Mladenovca usmrtio M.R tako što joj je nakon kraće verbalne rasprave nožem zadao dva uboda u grudi. Nakon toga ju je okrenuo potrbuške i zadao joj još dva uboda u leđa, od čega je žena preminula. Kako bi prikrio zločin Ranković je njeno telo i krevet na kojem je ležala polio benzinom iz flaše, zapalio ih šibicom i izazvao požar. Nakon toga je otrčao do susedne kuće i pozvao pomoć u gašenju požara. U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da se osnovano se žalbom Rankovićevog branioca ukazuje da prvostepeni sud nije cenio sve okolnosti koje utiču na odmeravanje kazne. Pored pravilno utvrdenih olakšavajućih i otežavajućih okolnosti, Apelacioni sud smatra da prvostepeni sud nije cenio mladost okrivljenog, koji je u vreme izvršenja krivičnog dela imao 23 godine. Ta koja okolnost, pored svih ostalih, kao i da mu je izrecena mera bezbednosti, vodi zaključku "da će se kaznom zatvora u trajanju od osam godina u odnosu na okrivljenog ostvariti svrha kažnjavanja, a posebno uticati na okrivljenog da ubuduće ne čini krivična dela". Od olakšavajućih okolnosti za Rankovića sud je imao u vodu njegov raniji život, zatim da je krivično delo izvršio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, da je izrazio kajanje, da je par dana ranije izgubio oca. Od otežavajućih okolnosti je cenio to što je bio u blizkim odnosima sa žrtvom koju je ubio bez ikakvog povoda i da je nakon toga podmetnuo požar, nastojeći da prikrije izvršeno krivicno delo.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.