ODREĐEN PRITVOR STOJANU: Sumnja se da je ubio devojčicu (16) iz Ripnja
Stojan Ilić, Foto: Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook

femicid

ODREĐEN PRITVOR STOJANU: Sumnja se da je ubio devojčicu (16) iz Ripnja

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Stojanu I. (37), osumnjičenom da je na svirep i podmukao način ubio 16-godišnju N. P, 10. aprila u Ripnju, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Pritvor mu je određen da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je u tom sudu.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Stojan je danas na saslušanju priznao sve što mu se stavlja na teret.

Stojan Ilić
Stojan Ilićfoto: Printsreen/Facebook

Podsetimo, nesrećna devojčica nađena je mrtva u šipražju pored puta kod pruge Beograd-Niš. Na njenom telu bile su dve rane od noža. Stojan ju je, navodno, ubo u vrat i stomak. Na rukama je imala posekotine što ukazuje da se branila od ubice. Obdukcija je pokazala da je devojčicu pre zločina i silovao.

Nakon ubistva Stojan se uputio u njenu kuću. Istim nožem prvo je napao njenu majku S. P. koju je, nezvanično, sedam puta ubo u rame, leđa, vrat i butinu. Zatim, baku M.P. i ujaka koji su imali po jedan ubod nožem.

Nakon zločina, Stojan je pobegao, ali ga je policija pronašla i opkolila. On se posle kratkotrajnih pregovora i predao.

Kako su naši reporteri saznali u Ripnju, Stojan je bio prvi komšija ubijene devojčice. On je gotovo svaki dan bio u njenoj kući i često ju je obasipao poklonima. Kobnog dana Stojan je, kako se sumnja, pozvao N. P. i njenog brata da idu zajedno do prodavnice. Kada je mališan ušao u prodavnicu Stojan je odvezao devojčicu u deo Ripnja koji se zove Put za Žuti breg gde je i počinio zločin.

Ubijena N. P. živela je sa dedom, babom, braćom i sestrom. Otac se preselio u Belu zemlju, a majka se preudala u Kruševac.

Bonus video:

00:11

Ubistvo u Nišu

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.