POSLEDNJA NOĆ GORANA MIHAJLOVIĆA IZGLEDALA KAO U HOROR FILMU: Spasojević otkrio SVE - ubili ga, pa spalili telo
Ubijeni Mihajlović i Veljko Belivuk, Foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović MONDO, Nestali Srbija

jezivo!

POSLEDNJA NOĆ GORANA MIHAJLOVIĆA IZGLEDALA KAO U HOROR FILMU: Spasojević otkrio SVE - ubili ga, pa spalili telo

Spasojević i Vlade Draganić, koji je klanu ustupio kuću u Ritopeku, čuvali su Mihajlovića celu noć pre nego što je ubijen

Objavljeno:

Okrivljeni saradnik Nikola Spasojević, koji je potpisao sporazum sa tužilaštvom u zamenu za to da govori o krivičnim delima koja je izvršio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u svom neometanom izlaganju detaljno je govorio o poslednjoj noći života pokojnog Gorana Mihajlovića.

Naime, Spasojević i Vlade Draganić, koji je klanu ustupio kuću u Ritopeku, čuvali su Mihajlovića celu noć pre nego što je ubijen. On je objasnio da mu je Belivuk, kada su ga prvi put doveli u kuću u Ritopeku, rekao da tokom noći sa Draganićem treba da pričuva jednog momka. On mu, kako je rekao, tada nije znao ime.

Belivuk mu je prvo pokazao fotografiju momka koji je bio vezan u jednoj prostoriji, a potom ga pitao da li u garaži vidi neki tajni prolaz. Kada Spasojević nije mogao da uoči prolaz, Belivuk ga je otvorio.

Veljko Belivuk
Veljko Belivukfoto: Zorana Jevtić

- Bilo mi je neverovatno, bukvalno kao iz nekih filmova. Tada mi je bilo jasno gde se taj momak nalazi. Veljko je prvi ušao u međuprostor. Tu se nalaze metalna vrata. Veljko je pokucao i ušao, rekao mi je da sačekam. Posle par minuta pojavio se Marko Miljković, koji je izašao iz tajne prostorije. Objasnio mi je da je momak tu, da treba da ga čuvamo Boske, odnosno Vlade Draganić, i ja. Rekli su mi da ćutim kad uđem. Momak je bio vezan sivom armiranom trakom. Ruke su mu bile vezane napred od zglobova do laktova. Čak su mu i šake bile u toj traci. Noge su mu isto bile vezane trakom od zglobova do kolena. Ležao je na najlonima koji su bili na podu. Bila su dva sloja najlona, jedan providni i jedan zeleni. Ispod glave mu je bio džak sa nekom zemljom - objasnio je.

To je bila prostorija koju mu je Belivuk pokazao na slici. Objašnjeno mu je da je taj momak opasan i da vodi računa dok ga bude čuvao. Rečeno mu je da je on ubica i da planiraju da ga ubiju. Objašnjeno im je i čemu služe gume i ćumur i rečeno mu je da će telo da bude spaljeno.

Velja Nevolja
foto: Ana Paunković

- Pitali su da obezbedim kamion da prevezu telo Gorana Mihajlovića, ali nisu mi tada rekli kako se zove, zvali su ga NN. Rekao sam da nemam kako da obezbedim kamion jer nemam telefon, pošto su mi rekli da krenem bez telefona, a Veljko mi je rekao da snimim glasovnu poruku bratu kako bi on otišao i preneo mu tu poruku da bi zamolio da obezbedi kamion. Brata sam zamolio da pita prijatelja za kamion i rekao da mi treba da prebavim stvari za prijatelja. Nije prvi put da sam pozajmljivao taj kamion da drugovima prenosim stvari. Objasnili su mi da ćemo Draganić i ja da budemo tu celu noć. Veljko i Marko su se uputili kućama i rekli su da će da dođu ujutru, a kad dođu da ja idem po kamion i da nabavim pesak kako bi kada eliminišu Gorana Mihajlovića mogli da prevezu telo, a da policija u nekoj rutinskoj kontroli ne bi primetila telo - dodao je Spasojević.

Opisao kako je izgledalo čuvanje Mihajlovića

To veče je ostao u kući sa Draganićem. U toku noći je pričao sa Draganićem i pokušao da stupi u kontakt sa Goranom.

- Držao sam pištolj pored sebe i deseo na metalnoj stolici. Pitao sam Gorana kako se zove, on je rekao da ne sme da kaže jer mu je rečeno da će sutra da bude pušten. Rekao je da je u tu situaciju došao jer su ga drugari namestili. Rekao je da se bavi skankom i da ima jednogodišnju ćerkicu. Ja nisam u tom momentu smeo da mu kažem da ga neće pustiti. Draganić i ja smo se smenjivali tokom noći. Dok sam bio u garaži, u jednom momentu sam pitao momka da li je žedan ili gladan, on je rekao da ne želi da jede ni pije. Zaspao bi na pet ili 10 minuta. Rečeno mi je da ne sme da se pomera, a da nas ne pita. Svaki put kad bi hteo da se pomeri, pitao bi me. U jednom momentu mu se išli u toalet. Rekao sam da sačeka. Draganić je posle oko 20 minuta ušao u garažu. Rekao sam mu da se momku ide u WC. Nisam imao srca da ga pustim da izvrši nuždu u gaće. On je rekao da ga pustim - rekao je.

Podigli su Mihajlovića jer nije mogao da ustane sam. Spasojević je dodao da mu je i glava bila oblepljena od nosa do čela kako ne bi video ljude koji ga čuvaju.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Nemanja Nikolić

- Ja sam mu spustio tenerku i donji veš, a Draganić ga je pridržavao da ne padne. Prineo sam kofu. Do jutra smo se smenjivali. Ja sam se ponovo vratio u tajnu prostoriju i sedeo sam do jutra. Ujutru rano Veljko i Marko dolaze sivim "golfom" i ja sam napustio kuću. Rekli su mi da idem po kamion i po pesak i da se nađem sa Milošem Budimirom na pumpi u Krnjači kod nekadašnjeg BIP-a. Otišao sam po kamion i otišao sam do stovarišta kod Pančevačkog mosta i kupio sam paletu peska. Po dolasku u Livadice uvezao sam kamion u rikverc u dvorište i rkeli su mi da ga parkiram što bliže mogu garažnim vratima. Belivuk, Miljković, Draganić i ja smo ušli u garažu. U skrivenoj prostoriji je bio mrak - dodao je.

Telo spalili na placu

Najlon u prostoriji je, kako je rekao, najlon bio smotan. Rečeno mu je da probudi momka, što je i pokušao, ali su ostali počeli da mu se smeju kada je shvatio da je mrtav, što nije odmah primetio jer, kako tvrdi, nije bilo vidljivih znakova povreda. Podsetimo, okrivljeni saradnik Srđan Lalić je tokom svog svedočenja rekao da je Mihajlović ubijen cijanidom.

- Izneli smo momka iz prostorije i ubacili smo ga u kamion. Džakove sa peskom sam stavio preko umotanog tela Gorana Mihajlovića. Krneuli smo u kuću u Surduku. Oni su išli "golfom" i rekli da će da mi budu pratnja. Ako vide policiju, zakucaće se u policijsko vozilo da bih ja mogao da prođem. Izbacili smo gume iz šupe i Veljko je od njih napravio kao neku lomaču, a između njih je sipao ćumur. Kad je to uradio, ja sam ušao u tovarni prostor, sklonio sam džakove sa peskom i neko je ušao sa mnom da izvučemo telo Gorana Mihajlovića. Telo je i dalje bilo umotano u najlon. Držali su ga uspravno i tražili su od mene da navučem gume preko njega. Stavili smo par guma preko umotanog tela i telo smo položili na tu lomaču. Veljko je uzeo neki benzin, polio je sve i zapalio. U tom momentu se razvila velika vatra, pa sam morao da pomerim kamion jer je duvao jak vetar. Lomača se nalazila blizu šupe. Između kuće i šupe. Bliže Dunavu - ispričao je Spasojević.

Dim je bio ogroman, a Spasojević je rekao da su ljudi zastajali da vide da ne gori kuća. On je imao zadatak da u voćnjaku seče stare grane kako bi Belivuk njima pojačao vatru.

- Veljko je bio zadužen za vatru, on je uvek voleo da pali nešto, to se video i u drugim situacijama. Ispostavilo se da nas je komšinica videla. Veljko je pričao s njom, a ja sam se trudio da me ne vidi. Trudio sam se da se što manje eksponiram. Konverzacija je trajala kratko. A Marko i Veljko su reklid a se zabrinula zbog veličine vatre. Veljko je komentarisao: "Brate, dobro je, da je prišla bliže morali bismo i nju", na šta sam se ja zgranuo, iskreno da vam kažem. U jednom trenutku su zagasili vatru, ali nije izgoreo celo telo. Od kolena do grudi nije izgorelo. Komentarisali su da je ostalo srce i pluća. Tu je bilo korito koje sam ranije kupio i sipali u vodu u to korito. Veljko je vilama, kojima je ubacivao drva u vatru, stavio ostatke tela u korito da se ohlade kako bismo posle mogli da ih isečemo i bacimo. Kada se to ohladilo malo, Veljko je nekom manjom sekirom na betonskoj stazici isekao je sve na sitne komade. Ja nisam mogao da gledam, nisam imao želudac za to, sklonio sam se sa strane. Ostaci su stavljeni u džak za šut. Curilo je iz njega. Rekao sam da se džak stavi u tovarni deo, da ne ostanu tragovi u kabini. A i nisam baš hteo da se vozim s tim u kabini. Ali Veljko je insistirao da se stavi u kabinu - dodao je.

Belivukova kuća strave, Kuća strave, Kuća smrti, Velja Nevolja, Veljko Belivuk
foto: MUP

Belivuk i Miljković su, kako je rekao, tražili da ih nekim od njihovih "Skaj" aparata slika pored vatre.

- Miljković je slikao tokom paljenja, a slike zapaljenog tela su slali i Helu, odnosno Nebojši Jankoviću, osim ako ne postoji još neki Hel, ne mogu da tvrdim. Zgarište, koje je isto zagašeno vodom, Veljko i Marko su lopatom tovarili u kolica i bacali sa litice u Dunav. Kombinezone su isto spalili. Potom smo krenuli ka Pupinovom mostu koji je tada bio samo delimično osvetljen i nije bio video nadzora. Zaustavili smo se u prvom delu mosta koji nije bio osvetljen i Veljko je izašao i iz kabine kamiona uzeo džak. Preskočio je bankinu i prosuo ostatke u Dunav, a meni je rekao da se otarasim Džaka i da dođem u piceriju Pikolo u Borči - rekao je Spasojević.

Bonus video:

01:39

Veljko Belivuk i Marko Miljković upadaju u hotel

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.