"USPEO SAM DA SPASIM JEDAN MLADI ŽIVOT" Lađar skočio za devojčicom (17) koja se BACILA U DUNAV
Reka, ilustracija, Foto: PU Doboj

SPREČENA TRAGEDIJA

"USPEO SAM DA SPASIM JEDAN MLADI ŽIVOT" Lađar skočio za devojčicom (17) koja se BACILA U DUNAV

Čuvši da je neko skočio sa mosta u reku, lađar je najbrže što je mogao uskočio u svoj čamac i uputio se prema mestu gde je devojčica skočila

Objavljeno:

Sedamnaestogodišnju Novosađanku koja je danas popodne skočila sa varadinskog mosta u Dunav u Novom Sadu, spasao je hrabri lađar Saša Prelić sa tegljača "Brodokomerca" usidrenog na Beogradskom keju, prenose Novosti.

Čuvši da je neko skočio sa mosta u reku, lađar je najbrže što je mogao uskočio u svoj čamac i uputio se prema mestu gde je devojčica skočila.

- Sedeo sam i video sam da se nešto dešava - prepričava nam dramatične trenutke Prelić.

- Na keju su ljudi vikali da je neko skočio sa mosta. Upalio sam čamac i najbrže što sam mogao krenuo sam prema sredini reke. Telo je bilo oko 200, 300 metara daleko od mosta. Srećom, stigao sam do nje, uhvatio sam je i uvukao u čamac. Već je bila počela da tone. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da sam samo minut kasnije stigao.

Devojčica je, nastavlja ovaj hrabri čovek, bila sva mokra, ogrnuo je svojom jaknom, a ubrzo su stigla Hitna pomoć, i doktorka ju je pregledala i devojka je prevezena u Dečju bolnicu.

- Srećom, uspeo sam da spasim jedan mlad život - kaže lađar.

- Nadam se da će devojčica biti dobro.

Devojčica je, kako saznajemo, zadobila povrede opasne po život i nalazi se u jedinici intenzivne nege Dečje bolnice u Novom Sadu, u svesnom je stanju i stabilna.

Sedamnaestogodišnjakinja je sa Varadinskog mosta skočila danas oko 17 sati.

Prema rečima dr Zorana Krulja portparola Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ona je na licu mesta zbrinuta u 17.19 sati i sa polutraumatskim povredama je prevezena u Dečju blnicu na odeljenje hirurgije.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.