NA VIDIKU EPILOG INCIDENTA U TEHNIČKOJ ŠKOLI U TRSTENIKU? Čeka se tužilac za OPTUŽNI PREDLOG
Profesorka iz Tehničke škole, Foto: Prinstscreen/Twitter

INCIDENT U ŠKOLI

NA VIDIKU EPILOG INCIDENTA U TEHNIČKOJ ŠKOLI U TRSTENIKU? Čeka se tužilac za OPTUŽNI PREDLOG

Incident u Tehničkoj školi u Trsteniku dogodio se 9. novembra prošle godine kada je učenik trećeg razreda na času engleskog jezika prišao profesorki sa leđa i izmakao joj stolicu

Objavljeno:

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku završene su sve dokazne radnje o incidentu u Tehničkoj školi u Trsteniku, gde su trojica učenika maltretirala na času profesorku engleskog jezika.

Ivan Bzenić, viši tužilački pomoćnik rekao je za Euronews Srbija da se sada čeka odgovor tužioca, ali da će najverovatnije biti podnet optužni predlog protiv najstarijeg učenika koji je učestvovao u događaju.

- Juče su završene dokazne radnje, svi akteri su ispitani. Čeka se odgovor tužioca i najverovatnije će biti optuženje protiv učenika koji je punoletan - naveo je Bzenić.

Profesorka kosu maltretirali đaci
Profesorka kosu maltretirali đacifoto: Društvene mreže

Procedura je takva da tužilac predaje predlog za optuženje Osnovnom sudu u Trsteniku, a ukoliko ga sud usvoji zakazuje se suđenje. Bzenić je pojasnio da se najverovatnije pokreće postupak i to za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Ostala dvojica učenika su maloletni i za njih je nadležno Više javno tužilaštvo u Kruševcu.

Inače, incident u Tehničkoj školi u Trsteniku dogodio se 9. novembra prošle godine kada je učenik trećeg razreda na času engleskog jezika prišao profesorki sa leđa i izmakao joj stolicu. Ona je pala na pod, a sve to snimao je drugi đak, dok je treći kačio na društvene mreže.

Tako je profesorka doživela fizičko, psihičko, ali i digitalno nasilje. Profesorka se posle višemesečnog bolovanja, polovinom februara vratila na posao u istu školu, ali je uputila molbu nadležnima za premeštaj u drugu školu.

00:44

ŠOK! Učenik iz TRSTENIKA koji je naudi profesorki, SADA JE POKUŠAO SAMOUBISTVO: Razlog su OVE poruke koje je dobio?!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.