"NA DUNAV TO VEČE NE BI IZAŠLI NI PROFESIONALCI": Oglasio se čovek ispred čije kuće su nestala trojica prijatelja
Nestali mladići na Dunavu, Foto: Facebook

strašno

"NA DUNAV TO VEČE NE BI IZAŠLI NI PROFESIONALCI": Oglasio se čovek ispred čije kuće su nestala trojica prijatelja

Prema rečima muškarca koji živi na obali reke, to veče duvala je toliko jaka Košava, da niko iskusan ne bi krenuo da isplovi, a naročito ne na Dunavu

Objavljeno:

- Mane je bio pametan i odmah se odvojio od čamca. Krenuo je da pliva da što pre izađe iz ledene vode, a eto, njih trojica su ostala da se drže za čamac i to je bila kobna greška - rekao je muškarac koji živi u blizini Dunava, a tačno na mestu gde se četvorici muškaraca prevrnuo čamac u subotu uveče.

Tragedija se dogodila u subotu uveče kada su četvorica prijatelja odlučila da sednu u čamac tipa "Tri princeze" i sa njim da otplove. Međutim, to veče duvala je košava koja je pravila velike talase koji su bili kobni i koji su čamac, prema rečima muškarca koji je uspeo da se spasi, podigli pa poklopili i napunili vodom. Trojica prijatelja ostala su da se drže za njega i dozivaju pomoć, dok je jedan odlučio da dopliva do obale što je i uspeo.

Prema rečima muškarca koji živi na obali reke, to veče duvala je toliko jaka Košava, da niko iskusan ne bi krenuo da isplovi, a naročito ne na Dunavu.

Mane K.
Mane K.foto: Petar Aleksić, Printscreen/facebook

- Tu nema šale, vetar diže vodu i tada se ne izlazi na spasavanje, a kamoli na rekreativno plovljenje. Košava je duvala i pravila velike talase koji su potopili čamac, nađeni su parčići čamca što znači da on nije bio kvalitetan - objašnjava on za "Blic".

Kako navodi, Mane se spasio jer je imao toliko adrenalina da dopliva do obale pa potom trči kroz šumu i šipražje.

- Čamac kada se prevrnuo voda ih je povukla ka dole. U tako hladnoj vodi može da se ostane svega par minuta, a od šoka su sigurno postali dezorjentisani - navodi on.

Četvorica drugova su te subote oko 21 čas seli u čamac i krenuli ka Novom Beogradu. Kako je vetar bio jak, a talasi veliki ubrzo su, na svega kilometa od Pančevačkog mosta, prevrnuli "Tri princeze". Tada je Mane poslednji put čuo i video svoju trojicu prijatelja.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Podsetimo, Mane K. (37) jedini je uspeo da ispliva na obalu nakon što se u subotu na Dunavu prevrnuo čamac usled jake košave i talasa. Za njegovim prijateljima Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem već četvrti dan traje potraga.

On je prema rečima očevidaca, bio izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć.

- Isplivao je i izašao i reke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, video svetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću - kaže očevidac.

Isplivali Mane K. kačio je i ranije slike sa reke i pecaljke pa se pretpostavlja i da je bio pecaroš, te i da je možda time bio iskusniji na vodi.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.