INSPEKCIJA UPALA U BOLNICU U SOKOBANJI ZBOG TUČE LEKARA: 1 stvar će morati da se veštači
ilustracija, Foto: Filip Plavčić

JAVLJENO JE

INSPEKCIJA UPALA U BOLNICU U SOKOBANJI ZBOG TUČE LEKARA: 1 stvar će morati da se veštači

Okršaj se dogodio između doktora D. S., specijaliste pneumoftiziologije i pomoćnika direktora, kog je navodno napao doktor I. B., radiolog

Objavljeno:

U Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja" danas se obavlja vanredni inspekcijski nadzor, nakon što je objavljeno da se tamo desio fizički obračun dvojice lekara!

U pitanju su inspektori Ministarstva zdravlja, a tamo se obavlja i unutrašnji nadzor rada lekara. Ovu informaciju za Kurir je potvrdila doktorka Gordana Vidanović, pomoćnik direktora za dečju službu.

- Inspekcija je došla, u bolnici su i rade svoj posao. Utvrdili su da nije bilo nikakve tuče. Tog dana sam bila prisutna, fizički incident se nije desio, samo verbalni. Odakle doktoru D. S. povrede, utvrdiće se naknadno veštačenjem. Mi ćemo kao ustanova imati etički odbor, zasedaće se tako da se pokuša medijacija. Ustanovi su potrebni ti lekari koji su se verbalno sukobili, obojica su vrhunski stručnjaci u svojim oblastima specijalnosti.

Podsetimo, okršaj se dogodio između doktora D. S., specijaliste pneumoftiziologije i pomoćnika direktora, kog je navodno napao doktor I. B., radiolog. Lekar D. S. je, prema poslednjim saznanjima, tom prilikom povređen i ima hematome i dve posekotine na glavi. Trenutno je na bolovanju. Incident se desio pre dve nedelje, a o tom slučaju obavešteni su policija, Lekarska komora i Ministarstvo zdravlja. Oštećeni je angažovao i pravnog zastupnika.

Bonus video:

00:23

Žestoka tuča nasred ulice u Kragujevcu

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media