ZBOG OVOGA IM PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Pet KLJUČNIH dokaza pronađeno kod osumnjičenih za UBISTVO Eskobara (FOTO)
Hapšenje osumnjičenih, Foto: Kurir

150 GODINA ROBIJE

ZBOG OVOGA IM PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA: Pet KLJUČNIH dokaza pronađeno kod osumnjičenih za UBISTVO Eskobara (FOTO)

Za sobom su "ostavili" brojne dokaze koji su poslati na veštačenje, a koji navedenu dvojicu ako se dokaže da su krivi, šalju na doživotnu robiju

Objavljeno: 21:33h

Stefan Z. (28), Luka V. (26), ali i maloletnica (17) koja je uhapšena sa njima zbog sumnje da su likvidirali Ranka Radoševića Eskobara u kafiću na pumpi u Rušnju za sobom su kako se veruje ostavili brojne dokaze koji su poslati na veštačenje, a koji navedenu dvojicu ako se dokaže da su krivi, šalju na doživotnu robiju.

Pištolj

Glavni dokaz u ovom slučaju je oružje koje je nađeno prilikom hapšenja u štek stanu na Novom Beogradu. Kako se videlo iz snimka koji je MUP objavio, pištolj se nalazio među grickalicama i poslat je na veštačenje.

Kamere

Potom, kamere su snimile osumnjičene kako se udaljavaju sa mesta zločina, a jedan je identifikovan odmah, obzirom da mu je maska spala.

Zapaljen automobil

Pobegli su "golfom 4" koji je je nađen zapaljen u Ulici Jedanaeste krajiške divizije u Rakovici.

Za vozilo se saznalo da je ukradeno i to verovatno samo da posluži za likvidaciju.

I "golf 4", za koga se sumnja da su koristili osumnječeni za ubistvo, nalazi se na veštačenju. Nije poznato da li je vatra uništila sve tragove.

Ranko Radošević, Ranko Eskobar
foto: MUP

Razmenili 13 poruka sa njim

Prema saznanjima iz istrage oni su unapred ugovorili sastanak sa Ranko Radošević (54) i tako osigurali "laku metu".

"Prema saznanjima iz istrage, oni su zvali Ranka i ponudili mu kola na prodaju, obzirom da on ima auto plac. Sa njim su razmenili 13 poruka koje su nađene. Sastanak je bio zakazan u vreme kada su ušli u kafić i upucali ga", rekao nam je sagovornik iz istrage.

DNK u lokalu

Iz lokala u kojem je počinjeno ubistvo uzeti su DNK tragovi koji su ostali nakon egzekutora i čekju se rezultati.

ranko eskobar
foto: Privatna arhiva

Maloletnica ključni svedok

Maloletnica (17) koja je uhapšena u štek stanu na Novom Beogradu sa Stefanom Z. (28) i Lukom V. (26), kako smo saopštili danas, uhapšena je zbog sumnje da je pomagala, a Viši sud joj je odredio pritvor od 30 dana zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, i promet oružja i eksplozivnih materija. Upravo zbog dela koja joj se stavljaju na teret, ona je ključan svedok u istrazi ovog ubistva, obzirom da se sumnja da je bila upućena u sve i radila logistiku likvidacije.

"Ona je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u Odeljenju za maloletnike, jer postoji sumnja da je pomagala oko likvidacije i da je znala šta se sve planira. Njen iskaz biće ključan za ovo ubistvo. Dakle, ona je, ukoliko se dokažu sumnje, bila upućena u to kako se planirao zločin, koliko dugo, kako su našli stan, oružje... i na kraju ono ključno, ko je naručilac ubistva. Prema saznanjima iz istrage, njih su angažovali "kavčani", a ubijeni Radošević je bio pripadnik "škaljarskog" klana", rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Ko je bio Eskobar

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.