ŽENA MARKA MILJKOVIĆA ČESTITALA ROĐENDAN MUŽU U ZATVORU: Evo i na koji NAČIN (FOTO)
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Nemanja Nikolić

NALAZE NAČIN

ŽENA MARKA MILJKOVIĆA ČESTITALA ROĐENDAN MUŽU U ZATVORU: Evo i na koji NAČIN (FOTO)

"Najdražem Maretu srećan rođendan, mnogo ljubavi, zdravlja i sreće od srca žele njegovi drugovi. Idemo do pobede", kao i "Marku Miljkoviću srećan rođendan želi ekipa iz Koteža, pa da sledeći proslaviš onako kako ti želiš"...

Objavljeno: 20:32h

Ovo su samo neke od poruka koje su se pre nekoliko dana mogle čuti u emsiji na jednoj beogradskoj radio stanici, a veruje se da su posvećeni Marku Miljkoviću, desnoj ruci Veljka Belivuka, čijoj kriminalnoj grupi se sudi zbog sedam ubistava, otmica, silovanja i drugih teških krivičnih dela. I ovo nije prvi put da se radio stanice, rijaliti programi, ali i čitulje u novinama koriste kao kanal komunikacije između zatvorenika i njihovih bližnjih koji su na slobodi.

Marko Miljković je rođen 9. marta 1991. godine, a već dva rođendana praktično "slavi" u zatvoru. Kao i prošle godine, ni ove nisu izostale želje, čestitke i pozdravi poslati putem popularne radio emisije, uz naručivanje pesama.

"Srećan rođendan Marku Miljkoviću želi njegova Tanja, uz pesmu Moj si nek si najgori i poruku: Čekam te da dođeš, pa da se volimo najviše na svetu, kako samo mi znamo“, navedeno je u jednoj od poruka za koju se veruje da je potpisuje Miljkovićeva supruga, Tanja. Takođe, na istoj radio stanici su se mogle čuti i poruke: „Teši, Maretu, Budi, Veljku i Marku puno pozdrava uz pesmu Samo jedan klub“, ali i „Samo za našu braću Marka, Miloša, Vlada, Tešu, Veljka i Marka, izdržite legende, uz pesmu Isti igrači“. Ako je suditi po navedenim nadimcima, reč je o okrivljenim pripadnicima kriminalne grupe kojom su rukovodili Veljko Belivuk i Marko Miljković i kojima se trenutno sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Velja Nevolja, Marko Miljković, Veljko Belivuk
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Društvene mreže

Čitulje, pretnje i poslednji pozdravi

Pored klasničnih želji i pozdrava, bilo je slučajeva kada su se putem medija, samo u rubrikama namenjenim čituljama, ne samo upućivali poslednji pozdravi ubijenim kriminalcima, negu su upuživane pretnje i najavljivane osvete, doduše uvek „umotani“ u tužnu poruku zbog smrti određene osobe. Tako je nakon ubistva Igora Dedovića, jednog od vođa škaljarskog klana, i Stevana Stamatovića u Atini, u crnogorskoj dnevnoj štampi objavljena čitulja koju je, navodno, potpisao Jovan Vukotić, vođa ove kriminalne grupe koji je takođe u međuvremenu ubijen.

„… Teško je bilo znam, kume, odoleti A. zagrljaju, iako si znao da je rizično. Brinuo si za sve, a nisi mislio na sebe, kume. Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono zašto bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo…“, napisano je u čitulji koju je navodno poslao Vukotić.

Na identičan način Vukotić se oprostio i od svog oca Veselina Vukotića, nakon što je ubijen u sačekuši u Crnoj Gori.

„Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna što mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala za sve, oče“, naveo je ubijeni vođa škaljarskog klana.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.