PREMINUO PETAR PETROVIĆ, NAJPOZNATIJI LOZNIČANIN
Foto: Profimedia

TUGA

PREMINUO PETAR PETROVIĆ, NAJPOZNATIJI LOZNIČANIN

Komemorativni skup povodom odlaska Petra od Jadra biće održan sutra u 10 časova u Vukovom domu kulture, a istoga dana, u 13 sati, biće sahranjen na groblju u Gornjem Dobriću

Objavljeno: 16:14h

Lozničanin Petar Petrović (1956-2023), poznat i po umetničkom imenu kao Petar od Jadra, iznenada je preminuo juče, u 67. godini života, a ova vest iznenadila je i ražalostila njegove sugrađane.

Bio je jedan od najpoznatijih i najsvestranijih Lozničana, pesnik, član lozničkog Kluba pisaca ‘’Vukovo pero’’, tri i po decenije član KUD "Karadžić“, glumac-amater Pozorišta ovog društva, dobitnik specijalne nagrade "Petar Grujić“ za doprinos razvoju lozničkog pozorišta na Festivalu glumačkih pstvarenja 2018, slikar i učesnik u više filmova koje su snimili Dobrivoje i Dobrila Pantelić.

Bio je i uspešan zdravičar, tako dobar da je tri puta zaredom dobio prvu nagradu u Guči, na Dragačevskom saboru trubača, a poslednji pre dve godine, na 60. Saboru. Početkom ove godine se, posle objavljene četiri zbirke pesama, knjige dramskih tekstova i kratkih priča, predstavio i kao romanopisac sa istorijskim romanom “Šejtan”.

a
foto: Kurir/Privatna arhiva

Petrović je rođen 1956. godine u lozničkom selu Gornjem Dobriću, po zanimanju je bio mašinski inženjer, radio je u nekadašnjoj ’’Viskozi’’, a kasnije, do penzije i kao profesor fizike i osnova tehnike u osnovnoj školi u Lipnici. Bio je nadaleko poznat kao Petar od Jadra, a zavičaj je mnogo voleo i uvek sa ponosom isticao odakle potiče. Od njega se mnogi sugrađani, prijatelji i saradnici biranim rečima opraštaju preko društvenih mreža.

Komemorativni skup povodom odlaska Petra od Jadra biće održan sutra u 10 časova u Vukovom domu kulture, a istoga dana, u 13 sati, biće sahranjen na groblju u Gornjem Dobriću.

(Espreso/Kurir/T.I.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.