SLUČAJ UZNEMIRIO JAVNOST: Oglasilo se Više javno tužilaštvo u NS o slučaju silovanja
Ilustracija, Foto: Profimedia

saopšteno

SLUČAJ UZNEMIRIO JAVNOST: Oglasilo se Više javno tužilaštvo u NS o slučaju silovanja

Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, opasnosti da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti

Objavljeno:

Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 8. marta 2023. godine, kada je u večernjim časovima Policijskoj upravi u Novom Sadu prijavljeno seksualno nasilje, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je donelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv S.E. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 178 stav 1, kaznom zatvora u trajanju od pet do dvanaest godina.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičeni S.E. je uhapšen, pa mu je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnog dela.

Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, opasnosti da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

U cilju zaštite žrtve seksualnog nasilja, javni tužilac je oštećenom licu rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.