RADNICA (39) IZ NIŠA DOŽIVELA INFARKT NA RADNOM MESTU PA PREMINULA! Ovo je saopštenje lekara
Niš, Foto: Google maps, Espreso

TUGA!

RADNICA (39) IZ NIŠA DOŽIVELA INFARKT NA RADNOM MESTU PA PREMINULA! Ovo je saopštenje lekara

U dva maha urađena je kardiopulmonalna reanimacija

Objavljeno:

Univerzitetski klinički centar u Nišu oglasio se povodom smrti pacijentkinje iz Niša, radnice u tekstilnoj fabrici, koja je primljena u bolnicu nakon što je doživela infarkt na radnom mestu a koja je preminula uprkos naporima lekara da se izbore za njen život.

- Pacijentkinja A.I. stara 39 godina, primljena je na Kliniku za kardiologiju UKC Niš, nakon što joj je pozlilo na radnom mestu. Dobija se podatak da je više puta u nekoliko prethodnih dana, pacijentkinja imala slične tegobe ali nikada takvog inteziteta. Bolovi pri prijemu su bili razarajući bolovi iza grudne kosti. Inicijalno uradjen ultrazvuk srca pokazao je težak pad pumpne funkcije srca sa ejekcionom frakcijom od svega 25% (normalno je oko 70%). Pacijentkinja je smesta prebačena u angiosalu gde je obezbeđena podrška anesteziologa. Na urađenoj koronarografiji vidi se teška tromboza glavnog stable leve koronarne arterije verovatno izazvana spontanom disekcijom (cepanjem arterije) - navode iz UKC Niš.

Kako dalje ističu, uspešno su plasirana dva stenta I arterija je otvorena. Tokom procedure primetni su znaci električne i hemodinamske nestabilnosti pa je pacijentkinji postavljen i privremeni pejsmejker.

- U dva maha urađena je kardiopulmonalna reanimacija zbog električne nestabilnosti koja je ugrožavala pacijentkinju. I pored preduzetih mera - otvorene koronarne arterije, kardiopulmonalne reanimacije i cirulatorne I respiratorne podrške, dolazi do smrtnog ishoda, saopšteno je iz UKC Niš.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.