TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVO ZA ZA TROJICU HRVATA: Policija im u gepeku pronašla radioaktivnu glavu gromobrana
Carina, Foto: Tamara Trajković

opasnost

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVO ZA ZA TROJICU HRVATA: Policija im u gepeku pronašla radioaktivnu glavu gromobrana

Osumnjičeni su juče saslušani, nakon čega je tužilaštvo predložilo pritvor radi obezbeđenja prisustva osumnjičenih i obezbeđenja dokaza

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Somboru predložilo je sudu da odredi pritvor trojici državljanina Hrvatske, koji su uhapšeni nakon što su carinici na graničnom prelazu Bezdan u gepeku automobila pronašli radioaktivnu glavu gromobrana.

Osumnjičeni su juče saslušani, nakon čega je tužilaštvo predložilo pritvor radi obezbeđenja prisustva osumnjičenih i obezbeđenja dokaza, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Osumnjičenima je na teret stavljeno krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Carina
Carinafoto: Tamara Trajković

U odnosu na još jednu osobu, tužilaštvo je naložilo podnošenje krivične prijave za istovrsno krivično delo u redovnom postupku.

Prilikom granične kontrole na prelazu Bezdan na izlazu iz Srbije u Hrvatsku, uređaj za detekciju radijacije očitao je radioaktivnu vrednost, nakon čega su carinici pregledali vozilo nemačkih registraskih oznaka, u kome su se nalazile tri osobe, državljanina Hrvatske.

Tom prilikom pronađen je predmet za koji postoji sumnja da je izvor radijacije.

Predmet je obezbeđen od strane ovlašćenih lica Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, te izuzet od strane stručnih lica Instituta za nuklearne nauke „ Vinča“.

(Espreso/ Telegraf/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.