"NEMOGUĆE JE ŽIVETI OVDE": Stanari za Espreso nakon EKSPLOZIJE u Zemunu, 5 porodica ostalo BEZ KROVA NAD GLAVOM!
Foto: Tamara Trajković

Potresni prizori nakon eksplozije

"NEMOGUĆE JE ŽIVETI OVDE": Stanari za Espreso nakon EKSPLOZIJE u Zemunu, 5 porodica ostalo BEZ KROVA NAD GLAVOM!

Dan nakon nemilog događaja, obišli smo zgradu u kojoj se dogodila eksplozija a zatim i požar

Objavljeno:

Stanare Tršćanske ulice u Zemunu juče ujutru je probudila snažna eksplozija, a kako Espreso nezvanično saznaje eksplodirala je plinska boca u stanu zgradi.

Zbog udisanja dima koji je nastao nakon eksplozije, pet osoba je prebačeno u bolnicu. Među spasenim osobama bile su i dve devojčice stare četiri i sedam godina.

Dan nakon požara obišli smo zgradu u kojoj se dogodila eksplozija i zatekli stravičan prizor.

Zgrada u kojoj je izbio požar
Zgrada u kojoj je izbio požarfoto: Tamara Trajković

Stan u prizemlju je potpuno izgoreo, a velika šteta pričinjena je i u drugim stanovima u zgradi.

Ispred zgrade je još uvek izgoreli nameštaj i stvari koje su vatrogasci izbacili nakon eksplozije.

Stvari i nameštaj iz izgorelog stana i dalje su na trotoaru
Stvari i nameštaj iz izgorelog stana i dalje su na trotoarufoto: Tamara Trajković

Tragovi plamena i garež vidljivi su fasadi objekta, a samo pukom srećom niko nije nastradao.

U stanu u kome je, kako se sumnja eksplodirala plinska boca, izgorelo je sve od siline udara izbijeno je i prozorsko okno. Eksplozija je bila toliko jaka da je iz zida izbila i blindirana vrata.

Stanari su juče napustili svoje domove koji su sada potpuno neuslovni za život, ali smo na licu mesta zatekli jednu stanarku koja živi ispod stana koji je izgoreo.

- Juče u sedam sati ujutru nas je probudila jaka detonacija. Izašli smo napolje jer je pao deo kuće, bukvalno. Pogledali smo i videli da gori stan iznad nas. U tom stanu živi jedna baka od sedamdeset godina koja u tom trenutku nije bila kod kuće. Pozvali smo vatrogasce, hitnu pomoć i policiju. Svi su došli jako brzo. Jednu ženu smo mi izvlačili, nije mogla da izađe iz prizemlja. Bila su zaglavljena vrata. Decu sa sprata su izvukli vatrogasci. Bili su na VMA, jer su se nagutali dima. Pušteni su kući i sada su dobro, kaže za Espreso Ana Vutulija.

Ana Vutulija, stanarka zgrade
Ana Vutulija, stanarka zgradefoto: Tamara Trajković

Kako za Espreso dalje navodi ova stanarka, u zgradi u Tršćanskoj živelo je pet porodica koje su juče ostale bez krova nad glavom.

- Stanovi su neuslovni. Nemoguće je živeti ovde. Mi smo jedini koju su ovde ostali. Zvali smo opštinu Zemun, ne postoji nikakav smeštaj koji opština može da pruži stanarima. Svi smo ostali bez krova nad glavom. Sve to treba da ide na grad. Čeka se izveštaj i od policije i od vatrogasaca, pa se sa tim valjda sve to predaje gradu. Niko nam se nije obratio, niti je dolazio da se utvrdi koliko je ovo neuslovno. Imamo zabranu ulaska od strane policije, priča nam sagovornica.

Stanarka kaže da su svi stanari otišli negde kod nekoga, da su se snašli kako su znali i umeli i da je baka u čijem stanu je izbio požar obaveštena o nemilog događaju.

- Njoj je javljeno i došla je. Ona je u stanju šoka. Kada je otišla iz stana kaže da je sve bilo uredu. Njoj je izgorelo apsolutno sve do cigle. U stanu iznad je takođe sve neuslovno. Moj stan je ispod stana koji je izgoreo i meni je poplavljeno sve zbog gašenja požara, kaže Ana Vutulija.

Sagovornica napominje i da se zid urušava, kao i cela zgrada, te da je rizično i za prolaznike. Poziva nadležne organe da hitno reaguju.

Komšinica nesrećnih stanara otkrila nam je da nije čula eksploziju, ali da je ovo podsetilo na požar koji se dogodio u zgradi u kojoj ona živi.

- Nama se jednom isto desilo. Jedan komšija je zapalio nešto u stanu, ali se nije ništa srušilo. Eto šta ti je život, sve može da ode preko noći. Žena čiji je stan izgoreo često je odlazila kod sestre, niko nije znao da ima plinsku bocu u stanu, ističe za Espreso Vera iz Zemuna.

Komšinica stanara koji su ostali bez domova
Komšinica stanara koji su ostali bez domovafoto: Tamara Trajković

Na licu mesta smo zatekli i ženu koja je živela iznad stana u kom je izbio požar. Kratko nam je rekla da je to bila njena kuća, ali da nije u stanju da nam da izjavu.

1 / 9 Foto: Tamara Trajković

Podsećamo, ovim povodom se juče oglasio i MUP:

"U Tršćanskoj ulici u Zemunu izbio je požar u dvospratnom stanu, ali je intervencijom vatrogasaca ugašen. Požar je prijavljen u 7.05 sati, a u intervenciji je učestvovalo 26 vatrogasaca sa sedam vozila, potvrđeno je Tanjugu. Stanari su bili evakuisani, a petoro ljudi je preventivno prevezeno u bolnicu."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.