OTAC DEVOJČICE (2) KOJU JE NASMRT PRETUKAO OČUH BIO OSUĐIVAN ZBOG NASILJA U PORODICI! Oglasili se iz Tužilaštva
Zaječar, Foto: Kurir / S.B., Printscreen/Facebook

NASILJE U PORODICI

OTAC DEVOJČICE (2) KOJU JE NASMRT PRETUKAO OČUH BIO OSUĐIVAN ZBOG NASILJA U PORODICI! Oglasili se iz Tužilaštva

Prethodno, u Centru za socijalni rad u ovom gradu rečeno je da je ova porodica bila u sistemu socijalne zaštite

Objavljeno: 13:56h

Nemanja V, otac dvogodišnje Petre B. koju je inače, kako se sumnja, ubio očuh Miloš N. (25) iz okoline Vlasotinca osuđivan je za nasilje u porodici u kojem je žrtva bila majka devojčice Jelena T. saznaje "Blic".

Prema informacijama, a šta je potvrđeno i iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru nasilje nad devojčicinom majkom dogodilo se u toku prošle godine. Detalji nasilja nisu saopšteni, kao ni da li je neko od dece svedočilo njemu.

- Nemanja V. je nakon podnetog optužnog predloga od strane ovog tužilaštva pred Osnovnim sudom u Zaječaru proglašen krivim za krivično delo nasilje u porodici - rečeno je u Tužilaštvu.

Prethodno, u Centru za socijalni rad u ovom gradu rečeno je da je ova porodica bila u sistemu socijalne zaštite.

1 / 5 Foto: PRINTSCREEN FACEBOOK

Oni su naveli da je u evidenciji njihovog sistema ova porodica bila po raznim osnovama još od 2016. godine, kao i da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni.

- U dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na decu - dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, devojčicina majka Jelena i njen partner Miloš N. (25) uhapšeni su juče nakon što je dvogodišnja Petra podlegla povredama u bolnici u Zaječaru.

Milošu N. se na teret stavlja nasilje u porodici, dok je majka devojčice u pritvoru ostala zbog zapuštanja i zlostavljanja deteta.

Kako su preneli mediji koji su informacije dobili nezvanično od nadležnih organa, prilikom hapšenja je majka devojčice plakala dok je očuh ćutao. Kako su ga nadležni nekoliko pitali zašto je pretukao nedužno dete, on je nakon nekog vremena tiho izustio da je ona plakala, a da je njega to nerviralo, te da je nije "mnogo tukao".

Njih dvoje će danas biti saslušani u tužilaštvu.

(Espreso / Blic / Dejana Kecić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.