SRBIN (24) BRUTALNO NAPAO POLICAJCA U NEMAČKOJ! Uhapšen i dečak od 13 godina
Nemačka policija, Foto: Profimedia

nasilje

SRBIN (24) BRUTALNO NAPAO POLICAJCA U NEMAČKOJ! Uhapšen i dečak od 13 godina

Povređeni policajac se sada oporavlja

Objavljeno: 13:58h

Policajca u nemačkom gradu Ulmu su u sredu napala četvorica muškaraca koji su ubrzo uhapšeni, a jedan od njih je Srbin (24).

Kako navode nemački mediji policajac je bio nasamo u Ulmu oko 1.20 časova. Odatle je mobilnim telefonom obavestio centar za hitne slučajeve i prijavio četvoricu muškaraca koji su se sumnjivo ponašali.

Pre nego što su policajci stigli na lice mesta, osumnjičeni su navodno napali službeno lice.

Reč je o 18-godišnjaku nemačke i turske nacionalnosti, 23-godišnjem Turčinu i 24-godišnjem Srbinu. Oni su uhapšeni - sudija ih je kasnije odredio u pritvoru.

Još jedan uhapšeni osumnjičeni ima samo 13 godina. Sirijski dečak je nakon utvrđivanja godina predat svojim zakonskim starateljima jer nije krivično odgovoran, navodi policija.

Oni su uhapšeni, a sudija im je kasnije odredio i pritvor.

Povređeni policajac se sada oporavlja.

- Brutalizacija, nepoštovanje i spremnost na upotrebu nasilja prema policiji ponovo su se pokazali sa svoje najgore strane u tragičnom slučaju u Ulmu. Policajac koji je obavljao svoju dužnost održavanja javne bezbednosti i reda bio je žrtva brutalnog i masovnog nasilja. Naročito kada su policajci na putu privatno i civilno, oni imaju neku vrstu "garantne obaveze" i moraju da reaguju ako se pojave sumnjiva zapažanja, rekao je Mor. Ne morate nužno sami da intervenišete, ali morate da obavestite svoje kolege - rekao je Tomas Mor, potpredsednik Sindikata policije.

(Espreso / Bild)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.