JOŠ JEDNA TRAGEDIJA NA GRADILIŠTU! Nastradao radnik na Zvezdari!
Foto: AP/ilustracija

užasna nesreća

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA NA GRADILIŠTU! Nastradao radnik na Zvezdari!

Na gradilištu zgrade u ulici Vojislava Ilića broj 47, u Beogradu, danas je poginuo R. A. iz Berana, radnik SGR "Raca" iz Resnika
Objavljeno: 22:40h

Do nesreće je došlo kada je stradali R. A., koji bio je angažovan na poslovima tesara, silazeći sa ploče iznad petog sprata pao na ploču prvog sprata pošto su merdevine na kojima je bio "proklizale".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Merdevine su gornjim krajem bile oslonjene na ploču iznad petog sprata, a donjim delom na dasku na cevnoj skeli, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i sociijalna pitanja.

Nastradali radnik je bio angažovan "na crno", bez zaključenog ugovora o radu ili drugog ugovora u skladu sa Zakonom o radu, i bez podnete prijave na obavezno socijalno osiguranje.

foto: Nebojša Mandić

U trenutku pada, on nije koristio sredstva za ličnu zaštitu na radu, a poslodavac ne raspolaže dokazima da mu je zaštitna sredstva izdao na upotrebu.

Poslodavac "Raca" je izvestio nadležno II Odeljenje inspekcije rada za Grad Beograd o početku rada na izgradnji stambenog objekta na kome je došlo do smrtne povrede.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.