POTRESNI DETALJI BITKE NA KOŠARAMA! Komandant 63. padobranske brigade DAO SVOJE OKO da bi sačuvao bedem otadžbine!
Crna hronika, Foto: Promo

večeras od 19.15

POTRESNI DETALJI BITKE NA KOŠARAMA! Komandant 63. padobranske brigade DAO SVOJE OKO da bi sačuvao bedem otadžbine!

Gost emisije "Crna hronika" večeras od 19.15 časova na Kurir televiziji je potpukovnik Vidoje Kovačević koji će govoriti o svim detaljima bitke na Košarama

Objavljeno:
Bitka na Košarama vođena je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine u oblasti graničnog prelaza Rasa Košares, na granici SR Jugoslavije i Albanije, gde su snage OVK, potpomognute regularnom vojskom Albanije i NATO avijacijom, napale pripadnike Vojske Jugoslavije da bi izvršile kopnenu invazije na Kosovo i presekle komunikacije jedinica VJ u Đakovici i u Prizrenu. Posle teških borbi, Vojska Jugoslavije je uspela da porazi napadače i spreči njihov prolazak.

Bitka za Košare je formalno završena 14. juna 1999. godine, kada se Vojska Jugoslavije povukla s Košara na osnovu Kumanovskog sporazuma sa snagama KFOR-a.

Potpukovnik Vidoje Kovačević sada je u penziji, a 1999. godine bio je ratni načelnik Štaba 63. padobranske brigade i neposredni učesnik borbenih dejstava na prostoru Kosova i Metohije u kojima je bio ranjen.

Vidoje Kovačević je ispunio svoj vojni zadatak i sačuvao bedem otadžbine, za to je dao svoje oko. Danas svoje srce daje ratnim vetarnima i bivšim pripadnicima slavne i herojske 63. padobranska brigada koja je danas simbol otpora NATO agresiji. Kako je počela bitka, kolika je vojnička i politička važnost bitke na Košarama, kao i sve detalje krvavog Uskrsa na Košarama ispričaće u "Crnoj hronici" večeras u 19.15 časova potpukovnik u penziji, ratni načelnik štaba 63. padobranske brigade Vidoje Kovačević.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.