INCIDENT KOD VELIKOG GRADIŠTA: Nastavnica LUPILA ŠAMAR mališanu u vrtiću?
Vrtić / Ilustracija, Foto: Espreso

podneta krivična prijava

INCIDENT KOD VELIKOG GRADIŠTA: Nastavnica LUPILA ŠAMAR mališanu u vrtiću?

Ceo slučaj sada je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu

Objavljeno: 13:54h

Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu policija je podnela krivičnu prijavu protiv D.L. (46), zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Krivična prijava podneta je zbog sumnje da je osumnjičena, na času engleskog koji je 3. februara držala u jednom od seoskih vrtića Predškolske ustanove "Majski cvet", ošamarila šestogodišnjeg dečaka. Navodno ga je udarila otvorenom šakom u predelu levog obraza i donjeg dela levog uva. Kasnijim lekarskim pregledom, ustanovljeno je da je dečak tom prilikom zadobio lake telesne povrede.

Krivičnu prijavu zbog ovog incidenta policiji je podneo otac dečaka, a potom je ona prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu na dalje postupanje. Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičena nastavnica, koja je u PU "Majski cvet" angažovana privremeno, prema ugovoru o delu, svoj postupak pravdala je time da je dečak bio isuviše nemiran na času i da je svojim ponašanjem mogao da je povredi.

Vrtić / Ilustracija
Vrtić / Ilustracijafoto: Printscreen/RTS

Za komentar ovog incidenta obratili smo se nadležnima u Predškolskoj ustanovi "Majski cvet".

- Sve što mogu da izjavim, to je da je naša ustanova preduzela sve potrebne mere prema protokolu o zaštiti i da je nadležnim službama predala sve tražene podatke – rekla je Slavica Janković, direktorka PU "Majski cvet".

Ceo slučaj sada je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu koje će voditi istragu radi prikupljanja dokaza i nakon toga doneti odluku o prihvatanju ili odbacivanju krivične prijave.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.