PRESUDA ZA UBISTVO POSLODAVCA: Nišlija koji je ubio šefa dobio 20 godina zatvora, brat ubice oslobođen
Draško Ranđelović, Foto: Kurir

presuda je neprvaosnažna

PRESUDA ZA UBISTVO POSLODAVCA: Nišlija koji je ubio šefa dobio 20 godina zatvora, brat ubice oslobođen

Optužnicom VJT braći Mladenović bilo je se stavljeno na teret da su "u stanju uračunljivosti, sa umišljajem, zajednički lišili života Ranđelovića na podmukao način"

Objavljeno:

Nikola Mladenović (36) iz Niša osuđen je na 20 godina zatvora godina zatvora jer je 8. oktobra 2020. godine u krugu fabrike "MIN kopex" u Nišu brutalno usmrtio Draška Ranđelovića (46) koji ih je angažovao radi izvođenja građevinskih radova na adaptaciji prostorija koje je uzeo pod zakup, dok je njegov brat brat Marko Mladenović (41) ponovo oslobođen optužbi.

Nikoli je za teško ubistvo izrečena kazna od 20 godina, a pritvor je uračunat u kaznu. Njemu je izrečena i mera obavezne lečenje narkomana. Ovo je epilog ponovljenog suđenja koje se odvijalo pred Višim sudom u Nišu a presuda je neprvaosnažna jer je na nju moguće uložiti žalbu u zakonskom roku. Da podsetimo, na prvom suđenju Nikola je osuđen na 20 godina zatvora dok je Marko bio je oslobođen, ali je Apelacioni sud nanložio da se suđenje ponovi, kako bi se dodatno rasvetlile pojedine okolnosti, a posebno prisustvo Markovog biološkog materijala na držalji sekire kojom je usmrćen Ranđelović.

Sudija / Ilustracija
Sudija / Ilustracijafoto: Profimedia

U zavšrnim rečima nakon ponovljenog suđenja Više javno tužilaštvo tražilo je kaznu doživotnog zatvora za obijicu brace, smatrajući da je svim izvedenim dokazima nesporno utvrđeno da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret, na način kako je to opisano u optužnici.

Odbrana okrivljenih pak, tražila je oslobađajuće presude smatrajući da u slučaju Marka nema dokaza koji ga povezuju sa ubistvom, dok je u slučaju Nikole odbrana ukazivala da se on samo branio od navodnog napada Ranđelovića.

Optužnicom VJT braći Mladenović bilo je se stavljeno na teret da su "u stanju uračunljivosti, sa umišljajem, zajednički lišili života Ranđelovića na podmukao način".

Policija
Policijafoto: Damir Dervišagić

- Dok su se nalazili u hali firme "MIN Kopeks", gde ih je svojim vozilom dovezao oštećeni sa kojim su bili u prijateljskim odnosima, osumnjičeni su mu prišli s leđa i zadali mu obojica više udaraca ušicama sekire u predelu glave, grudnog koša, ramena, ruku i nogu, udarcima šake stisnute u pesnicu, pritiskom i stezanjem prstima na povređene delove, navodi se u optužnici. Nakon toga, stoji u optužnici jedan od braće je Draška više puta udario po glavi čekićem - macolom zbog čega je izgubio svest a kada je nesrećni čovek pao, on je nastavio da ga udara macolom nanevši povrede od kojih je preminuo na licu mesta. Pre nego što je zločin rasvetljen, braća Mladenović su izjavljivali saučešće porodici ubijenog Draška, nosili su crni flor I sanduk na sahrani, što je po oceni tužilaštva i zastupnika porodice oštećenog trebalo da se uzme kao otežavajuća okolnost.

Marko se pred sudom branio da je izašao još na početku sukoba I da nije odmah znao za tragičan epilog, a Nikola da ga je Draško prvi napao sekirom i da se on samo branio.

O žalbama svih strana, ukoliko budu uložene, odlučiće Apelacini sud koji ima mogućnost da potvrdi ili preinači presudu.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.