TUGA SVE VEĆA: Kragujevčani ZAPALILI SVEĆE i odali poštu devojčici nastradaloj na PEŠAČKOM PRELAZU
Kragujevac, Foto: Evgenii Krishtapovich / Alamy / Alamy / Profimedia, Espreso ilustracija

tuga u kragujevcu

TUGA SVE VEĆA: Kragujevčani ZAPALILI SVEĆE i odali poštu devojčici nastradaloj na PEŠAČKOM PRELAZU

U cilju povećane bezbednosti učesnika u saobraćaju u Bulevaru kraljice Marije, kod Tržnog centra "Big fešn", postavljeni su usporivači saobraćaja osam dana kasnije

Objavljeno:

Građani i drugari devojčice Nikoline, koja je u nedelju preminula u bolnici posle udesa, okupili su se danas kod pešačkog prelaza na kome je nastradala, kako bi joj paljenjem sveća odali poštu.

Kako je preneo portal Glas Šumadije, majka Nikolinine drugarice rekla je da ni posle mesec dana od nesreće, koja se dogodila 7. decembra, roditelji ne znaju identitet počinioca, kao ni dokle je stigao proces.

Ona je rekla da se za više od 20 dana, koliko je devojcica bila u komi, niko od nadležnih nije obratio roditeljima.

Oni su izrazili zahvalnost medicinskom osoblju UKC Kragujevac, ali očekuju da se "nešto i preduzme kako se Bulevarom kraljice Marije ne bi vozilo 80-90 na sat".

Građani su i ranije organizovali protest na pešačkom prelazu, tražeći od nadležnih da u Bulevaru kraljice Marije postave odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju.

Kragujevac
Kragujevacfoto: RINA

U cilju povećane bezbednosti učesnika u saobraćaju u Bulevaru kraljice Marije, kod Tržnog centra "Big fešn", postavljeni su usporivači saobraćaja osam dana kasnije.

Gradjani su danas na društvenim mrežama brojnim objavama upozorili da se u ulici u kojoj se dogodila nesreća i preko novog uzdignutog prelaza i dalje vozi velikom brzinom.

Kazali su da pojedini vozači "preleću" preko uzdignutog prelaza i zato traže da se brzina na tom mestu ograniči na 30 kilometara na sat.

Napomenuli su da se u blizini nalazi osnovna škola Treći kragujevački bataljon, gde dosta dece prelazi preko ulice u kojoj je nastradala 13-godišnja Nikolina.

Neki roditelji su upozorili i da se vozi brzo i pored druge osnovne škole u blizini, "Stanislav Sremčević" i apelovani na nadležne da reaguju.

Zapazili su i da đaci te škole, zbog velikog broja parkiranih vozila na trotoaru kod obližnjeg restorana, moraju da se kreću ulicom.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.