POGLEDAJTE KAKO SU UHAPŠENI MIGRANTI U SUBOTICI KOJE TRAŽE SVETSKE SLUŽBE: Nađena puška i marihuana (VIDEO)
Hapšenje migranata, Foto: MUP Srbije

akcija policije

POGLEDAJTE KAKO SU UHAPŠENI MIGRANTI U SUBOTICI KOJE TRAŽE SVETSKE SLUŽBE: Nađena puška i marihuana (VIDEO)

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane

Objavljeno:

Pripadnici Radne grupe MUP-a Srbije za sprečavanje iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi na području Subotice uhapsili su 2 muškarca, generala avganistanske vojske i snajperistu za kojima je Francuska raspisala međunarodne poternice zbog najtežih krivičnih dela i terorizma.

Na području Radanovačke šume pronađeno je 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbedno interestanih lica, protiv kojih će biti preuzeti mere u skladu sa zakon.

Među pronađenim migrantima, otkrivena su, kako smo naveli, dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela.

kako je rečeno, priveden je Abdul Basir Hasani zvani Kapetan, oficir avganistanske vojske, kao i snajperista Mer Hamza, komandir jedinice Bardi 313 jedinice u Avganistanu, po čemu je i kamp i dobio ime.

01:30

Hapšenje oficira vojske Afganistana u šumi kraj Subotice

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane.

Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u prihvatne centre.

Pripadnici Radne grupe sproveli su i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gde su pronašli migrante koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Municija
foto: MUP

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnike Radne grupe, formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.