ČOVEK PRETIO DA ĆE SE ZAPALITI BENZINOM: Drama ispred Centra za socijalni rad u Nišu
Policijska traka (ilustracija), Foto: Printscreen/Google Maps, Filip Plavčić, Ilustracija

HAOS

ČOVEK PRETIO DA ĆE SE ZAPALITI BENZINOM: Drama ispred Centra za socijalni rad u Nišu

Centar za socijalni rad je u više navrata smeštao šezdesettrogodišnjaka u ustanove socijalne zaštite ali je tamo ubrzo postajao nepoželjan zbog incidentnog ponašanja

Objavljeno:

Nišlija (63) pretio je jutros ispred niškog Centra za socijalni rad da će se spaliti nezadovoljan, kako saznajemo, što mu nije obezbeđen nikakav smeštaj jer je beskućnik. Intervenisala je policija i niška Hitna pomoć pa je on odvezen na pregled u Psihijatrijsku bolnicu.

- Čovek je stajao ispred zgrade Centra za socijalni rad u ulici Svetozara Markovića. Imao je u ruci neku flašu i tvrdio da će se politi i zapaliti benzinom. Došla je policija i Hitna pomoć, stavili su ga u vozilo i odvezli – svedoči jedan od očevidaca.

Kako se saznaje, Centar za socijalni rad je u više navrata smeštao šezdesettrogodišnjaka u ustanove socijalne zaštite ali je tamo ubrzo postajao nepoželjan zbog incidentnog ponašanja.

Policija
foto: Kurir/Ana Paunković

- Tačno je da je on trenutno bez stambenog smeštaja, ima srodnike koji ga nisu prihvatili pa se obratio Centru za socijalni rad koji ga je smestio u prihvatilište za stara i nezbrinuta lica. Međutim, on ispoljava nasilno ponašanje, napao je i vaspitača, ugrožava i druge korisnike pa su ga oni isključili iz daljeg boravka u toj ustanovi. Centar za socijalni rad je pokušao da ga zbrine u nekoj od drugih ustanova socijalne zaštite ali nijedna od njih nije htela da preuzme rizik s obzirom na to da se radi o incidentnoj osobi. – navodi naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Niko ne zna koliko je ovaj Nišlija zaista bio ozbiljan u nameri da izvrši samoubistvo na ovako stravičan način ali oni koji ga poznaju tvrde da mu to nije prvi put.

- On stalno dolazi u Centar, korisnik je njihovih usluga, prima i materijalnu pomoć, zbrinjavan je ali se nije snašao. Ima i neku uslovnu osudu koja bi mogla da bude i aktivirana zbog pretnji osoblju Centra. Čovek jeste u problemu ali teško ga je adekvatno zbrinut s obzirom na to da je socijalno neprilagođen – objašnjava naš izvor.

Nakon pregleda u psihijatrijskoj ustanovi biće odlučeno šta će dalje biti sa ovim Nišlijom na osnovu procene da li je opasan po sebe ili druge ljude.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.