UHAPŠEN ALBANAC U BUJANOVCU: Osumnjičen je za TERORIZAM
Foto: Profimedia

HAOS

UHAPŠEN ALBANAC U BUJANOVCU: Osumnjičen je za TERORIZAM

Osumnjičenom A.B. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu

Objavljeno: 20:41h

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, UКP i SBPOК Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u koordinisanoj akciji uhapsili su u Bujanovcu A.B, albanske nacionalnosti, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo terorizam.

Кod osumnjičenog je nađena veća količina naoružanja, deset pušaka, jedan snajper sa prigušivačem, jedan škorpion sa prigušivačem, kilogram eksploziva, kao i veća količina municije. Sumnja se da je oružje nabavljeno ilegalnim kanalima, a da je namera osumnjičenog bila dalji transport oružja na područje Кosova i Metohije.

Osumnjičenom A.B. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici BIA I MUP presekli lanac krijumćarenja oružja na KiM kojim je vlast u Prištini želela da naoruža albanske ekstremiste.

Kako nezvanično saznaje Kurir tzv. kosovske vlasti imaju nameru da iskoriste naoružane šiptarske ekstremiste, koje oružjem snabdevaju kriminalne grupe u regionu, u cilju eskalacije sukoba na KiM i dodatnog ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništa u južnosrpskoj pokrajini.

Operativnim radom BIA je dosla do podataka da su se u prethodnom periodu albanski terorirsti angažovali na nabavci veće količine naoružanja i da su stupili u kontakt sa muslimanskim ekstremistima u regionu.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.