DEVOJČICA (13) KOJA JE POKOŠENA NA PEŠAČKOM U KRAGUJEVCU U TEŠKOM STANJU! Dete u komi i pod stalnim nadzorom
Bolnica, Foto: AP

nesreća

DEVOJČICA (13) KOJA JE POKOŠENA NA PEŠAČKOM U KRAGUJEVCU U TEŠKOM STANJU! Dete u komi i pod stalnim nadzorom

Na mestu udesa postavljaju se platforme za usporavanje brzine vozila

Objavljeno:

Trinaestogodišnja devojčica, koju je pre desetak dana udario automobil na pešačkom prelazu na putu Kragujevac–Kraljevo, i dalje je na lečenju na odeljenju intenzivne nege kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

Kako su za RTS potvrdili u toj zdravstvenoj ustanovi, devojčica je u teškom stanju i dubokoj komi, pod stalnim nadzorom anesteziologa.

Na mestu udesa postavljaju se platforme za usporavanje brzine vozila.

Na mestu gde je automobil udario devojčicu u Bulevaru kraljice Marije postavljaju se platforme za usporavanje brzine vozila.

"Na magistralnom putu Kragujevac–Kraljevo, u ulici Bulevar kraljice Marije, trenutno se postavljaju dve platforme, odnosno dva usporivača saobraćaja. Danas i sutra biće završeni radovi, a iduće nedelje, nadamo se ponedeljak i utorak, biće završene platforme u suprotnom smeru", rekla je Zorica Đorić, v. d. načelnika Gradske uprave za komunalne poslove u Kragujevcu.

Kragujevac
Kragujevacfoto: RINA

Kako navodi Igor Dičić iz Saobraćajne policije Policijske uprave Kragujevac, na tom delu puta u toku je pojačana kontrola saobraćaja.

"U cilju podizanja nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju, posebno pešaka, pored ovih dodatnih obeležja koje postavlja lokalna samouprava, saobraćajna policija će nastaviti rad, odnosno pojačanu kontrolu saobraćaja i učesnika u saobraćaju na mestima gde se izvršenom prethodnom analizom dogodile saobraćajne nezgode", izjavio je Dičić.

Građani su prošle nedelje na mestu udesa održali protest tražeći da se postavi ležeći policajac i reguliše problem saobraćajne signalizacije kako bi se usporio saobraćaj.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.