EVO ZAŠTO JE POSLEDNJIH DANA POVEĆAN BROJ SAOBRAĆAJKI U SRBIJI: Astrološkinja za Espreso tvrdi da je ovo UZROK!
Foto: Privatna arhiva, Printscreen

savetuje se poseban oprez u saobraćaju!

EVO ZAŠTO JE POSLEDNJIH DANA POVEĆAN BROJ SAOBRAĆAJKI U SRBIJI: Astrološkinja za Espreso tvrdi da je ovo UZROK!

Kada je reč o broju nesreća sa stredalima, protekli mesec je bio nešto bezbedniji u odnosu na isti period za prethodne tri godine

Objavljeno: 14:08h

Poslednjih dana broj saobraćajnih nesreća u našoj zemlji je povećan. Za samo protekla 24 časa dogodilo se 97 nesreća od čega su dve sa poginulima.

Crni niz započet je i ranije, a u sredu uveče dogodila se nesreća u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu u kojoj je poginuo Mihajlo L. (26). U četvrtak ujutru Srbiju je potresla vest da je u saobraćajnoj nesreći na putu Ruma-Jarak život izgubio trener i nekadašnji fudbaler Partizana Miodrag Ješić.

Da će ovih dana biti raznih izazova u saobraćaju i da će biti potreban poseban oprez, upozorila je

Astrološkinja napominje i da učesnici u saobraćaju u narednom periodu naročito moraju biti na oprezu.

- Posebno bih upozorila na saobraćaj zato što znak Blizanac, u kojem se ovaj pun Mesec nalazi zajedno sa planetom Mars, vlada upravo ovim našim segmentom života. Posebno su osetljiva mesta kao što su veći autoputevi, raskrsnice u gradskim sredinama itd. Tu treba biti posebno oprezan. Ukoliko se baš ne mora ići na neki dalji put trebalo bi isti pomeriti za dane iza vikenda. Ostali, poseban oprez i usporimo svi, upozorila je astrološkinja Jovana Milekić u izjavi za Espreso.

Jovana Milekić
Jovana Milekićfoto: Privatna arhiva

Podsetimo, prema podacima MUP-a, broj poginulih u sabraćajnim nesrećama veći je za osam odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan kaže za RTS da se za protekla 24 časa dogodilo 97 saobraćajnih nezgoda od kojih su dve sa poginulima – jedna na na auto-putu kod Jagodine a druga kod Sremske Mitrovice, piše RTS.

Kada je reč o broju nesreća sa stredalima, protekli mesec je bio nešto bezbedniji u odnosu na isti period za prethodne tri godine. Sa druge strane, ističe Belencan, još smo u "crvenoj zoni" kada je reč o poginulima. U odnosu na isti period prošlih godina, imamo 40 poginulih više.

Sa druge strane, ističe Belencan, još smo u "crvenoj zoni" kada je reč o poginulima. U odnosu na isti period prošlih godina, imamo 40 poginulih više.

"Najčešći uzrok je nepropisino i nebezbedno učestvovanje u saobraćaju. Kada je reč o putnicima i vozačima, vozači su najuguroženiji, pošto ih je najviše među poginulima", kaže Belencan.

Iako su pešaci najranjivija kategorija jer nemaju čime da se zaštite, broj stradalih u toj kategoriji je u padu u odnosu na prethodni period, naglašava Belencan.

Na podatak da je više poginule dece u vozilima za devet odsto, a mladih za čak 33 odsto, Belencan ukazuje na to da samo 13 odsto putnika na zadnjem sedištu vezuje sigurnosni pojas, piše RTS.

"Od početka godine do danas poginulo je 12 dece. Prevozili su se često bez ili sa nepravilno postavljenim dečjim sedištem, a ne koristi se ni sigurnosni pojas. Prema istraživanjima, samo 13 odsto putnika koristi pojas na zadnjem sedištu", kaže Belencan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.