PONOVNO SUĐENJE ZA UBISTVO ROĐENOG BRATA LUKE BOJOVIĆA: Na snimku se JASNO VIDI kako Pit Bul puca u Nikolu?!
Nikola Bojović, Foto: Kurir privatna arhiva

U podgoričkom Višem sudu

PONOVNO SUĐENJE ZA UBISTVO ROĐENOG BRATA LUKE BOJOVIĆA: Na snimku se JASNO VIDI kako Pit Bul puca u Nikolu?!

Branilac optuženog Koljenšića predložio je sudu da se neposedno, putem video linka sasluša sudski veštak iz Beograda

Objavljeno:

U podgoričkom Višem sudu danas je iznova krenulo suđenje Ratku Koljenšiću, koji je optužen za učešće u ubistvu Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Na ponovljenom suđenju, navodno je pročitan nalaz sudskog veštaka iz Beograda, koji je naveo da sa velikom verovatnoćom može da potvrdi da je na snimku ubistva Nikole Bojovića, Saša Cvetanović.

Kako prenosi portal Dan, branilac optuženog Koljenšića predložio je sudu da se neposedno, putem video linka sasluša sudski veštak iz Beograda. Nikola Bojović, podsetimo, ubijen je 29 aprila 2013. u centru Beograda. Kako je utvrdio beogradski Specijalni sud, u njega je hice iz oružja ispalio Saša Cvetanović, zvani Pit Bul koji je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora.

Saša Cvetanović
Saša Cvetanovićfoto: Printscreen

Istom presudom, Miloš Delibašić koji je označen kao organizator kriminalne grupe izrečena je kazna od 30 godina zatvora, kao i Koljenšiću kom se sudi u Crnoj Gori, koja je odbila da ga izruči Srbiji. Slaviša Novaković kažnjen je sa 35 godina zatvora, a Miloš Vojinović, koji je postao svedok okrivljeni sa 17 godina zatvora.

- Prema presudi koju je izrekao Specijalni sud, a potvrdio je Apelacioni, pripadnike grupe su na ubistvo podstrekli Delibašić i Slobodan Šaranović. Šaranoviću se, kao i Koljenšiću, sudilo u Podgorici, ali je on posle puštanja iz pritvora u februaru 2017. ubijen i postupak protiv njega je obustavljen - kaže sagovornik Kurira.

Ubistvo Nikole Bojovića
Ubistvo Nikole Bojovićafoto: Zorana Jevtić

U optužnici Višeg državnog tužilaštva, kako prenosi Dan, navodi se da je Koljenšić 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu i automobil kako bi zajedno sa Cvetanovićem pratio kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

- Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo sada pokojnog Bojović Nikole - navodi se u optužnici.

Sahrana Nikole Bojovića
Sahrana Nikole Bojovićafoto: Aleksandar Jovanović Cile

Optužnicom se navodi da su Šaranović i Delibašić stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja posle izvršenih krivičnih dela, obezbedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih dela, oružje i municiju , organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka.

(Espreso/Kurir/Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.