OBORILI GA NA ZEMLJU, BACILI RANAC, A ONDA JE STIGLO POJAČANJE: Novi slučaj VRŠNJAČKOG NASILJA u Srbiji! (VIDEO)
Vršnjačko nasilje, Foto: Printscreen Instagram / Stop nasilju

sramota

OBORILI GA NA ZEMLJU, BACILI RANAC, A ONDA JE STIGLO POJAČANJE: Novi slučaj VRŠNJAČKOG NASILJA u Srbiji! (VIDEO)

Momčić se branio koliko je mogao

Objavljeno: 12:54h

Najnoviji slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u Borči.

Na snimku koji je objavljen na IG stranici Stop nasilju vidi se dečak koji se preteći ophodi prema vršnjaku, da bi odmah potom počeo da ga udara.

Momčić se branio koliko je mogao, a onda je nasilniku stiglo pojačanje.

Žrtvu su oborili na zemlju, a potom mu bacili i ranac preko glave.

"Kako navode zabrinuti roditelji, ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava, ovaj dečak sa svojom grupom nasrće na sve mlade, želeći da ga se u društvu svi plaše", navodi se u objavi.

Podsetimo, nasilje u školama, na čelu sa slučajem u Trsteniku kada su đaci napali profesorku i izmakli joj stolicu, pokrenulo je lavinu, pa osim osude javnosti, stiže i otvorena podrška sindikatima da istraju u zahtevima.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je juče da se problem nasilja i vršnjačkog nasilja ne rešava štrajkom, već saradnjom svih relevantnih aktera.

" Neophodnu akciju Ministarstvo prosvete je već preduzelo, Radna grupa sastavljena od predstavnika svih relevantnih institucija, stručnjaka je počela sa radom i krajem meseca ćemo imati već prve predloge za unapređivanje sistema za prevenciju i reagovanje na nasilje u školama", rekao je Ružić Tanjugu reagujići na najavljeni štrajk prosvetnih radnika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.