SRPSKI PREVARANTI PONOVO VREBAJU, PAZITE SE: Deluje bezazleno, ali JE VEOMA OPASNO
ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju!

SRPSKI PREVARANTI PONOVO VREBAJU, PAZITE SE: Deluje bezazleno, ali JE VEOMA OPASNO

Poslednji takav primer pokušaja prevare stiže na mejlove ljudi

Objavljeno: 18:29h

Prevaranti ne biraju način kako da dođu do novca.

U pokušaju da iznude pare od građana, šalju mejlove, SMS poruke. U pokušajima da prevare što više ljudi koriste kao kontakt nazive zvaničnih institucija.

Poslednji takav primer pokušaja prevare stiže na mejlove ljudi. Naime, u ime Pošta Srbije pišu kako paket koji očekuje građanin nije isporučen, jer je potrebno da se uplati naknada.

- Dragi kupac, pošta vas obaveštava da je vaša pošiljka RS 2010025365218 još uvek čeka vaša uputstva. Naknada za plaćanje 234,62 RSD – piše u mejlu.

Nedavno je i Narodna banka Srbije saopštila da je na društvenoj mreži Fejsbuk identifikovala lažnu stranicu pod nazivom „NBS“, koja koristi ime i logo Narodne banke Srbije, a na kojoj se od korisnika Dina kartice, u sklopu nagradne igre, zahteva da ostave određene finansijske podatke.

Iz Narodne banke su naveli da, imajući u vidu da je u pitanju lažna stranica preko koje se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci i podaci o platnoj kartici, ovom prilikom apeluju na građane da ne učestvuju u ovoj i sličnim lažnim nagradnim igrama.

- U slučaju da su korisnici nacionalne Dina kartice već uneli podatke, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca kartice. Narodna banka Srbije je preduzela mere radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela – istakla je tada NBS u saopštenju.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.