GATARIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SVIREPO UBISTVO U OBRENOVCU: Apelacioni sud doneo odluku
ilustracija, Foto: Profimedia

saopšteno je

GATARIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SVIREPO UBISTVO U OBRENOVCU: Apelacioni sud doneo odluku

Apelacioni sud je odbio kao neosnovanu žalbu tužioca i potvrdio prvostepenu presudu

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslodio Milana Gatarića od optužbi da je na svirep i podmukao način iz koristoljublja ubio Srboljuba Davidovića 27. februara 2012. godine u Obrenovcu.

Istom odlukom oslobođena je i Sonja Mauzer od optužbe da je nakon ubistva pomogla Gatariću tako što je bacila u kantu obuću koju je on nosio za vreme ubistva, kao i novčanik i ključeve od stana oštećenog, navedeno je u odluci objavljenoj na sajtu suda.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovanu žalbu tužioca i potvrdio prvostepenu presudu, ceneći da je prvostepeni sud pravilnom i svestranom ocenom svih izvedenih dokaza zakljucio da nisu dokazani navodi optužbe da su Gatarić i Mauzer izvršili krivična dela za koja su optuženi.

Optužnicom je Gatariću stavljeno na teret da je tog dana došao do stana oštećenog u nameri da od njega iznudi novac, da ga je pretukao na smrt i uzeo novac iz njegovog stana.

Mauzer je prema navodima iz optužnice, nakon što joj je okrivljeni rekao da je počinio krivično delo uzela bacila u kantu njegove krvave patike, kao i novčanik i ključ od stana oštećenog.

Nakon ubistva oni su ukradeni novac trošili na garderobu, mobilne telefone, hotel, rentiranje stana i hranu, a u cilju skrivanja Gatarića Mauzer je iznajmila stan u Meljaku.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.