NASTAVNIČKO VEĆE DONELO ODLUKU O UČENICIMA IZ TRSTENIKA KOJI SU MALTRETIRALI PROFESORKU: Leteće iz škole!
Foto: Društvene mreže

pravda!

NASTAVNIČKO VEĆE DONELO ODLUKU O UČENICIMA IZ TRSTENIKA KOJI SU MALTRETIRALI PROFESORKU: Leteće iz škole!

Učenici su isključeni iz škole!

Objavljeno: 11:43h

Nastavničko veće Tehničko škole iz Trstenika donelo je odluku da se učenici koji su izmakli stolicu i sve to snimali, isključe iz ove škole.

Oni više neće moći do kraja ove godine da se upišu u bilo koju drugu školu u Trsteniku. Kako Telegraf.rs saznaje dat je i nalog da se ispita potvrda da je jedan od učenika imao zdravstvenih smetnji.

Kako je juče potvrdila profesorka Marija Stevanović koja je bila žrtva učenika, rasprava o tome koja kazna bi mogla biti prigodna za trojicu đaka bila je zakazana za danas.. Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola u Trsteniku juče je najoštrije osudio nasilje koje se dogodilo u Tehničkoj školi i zahteva kažnjavanje vinovnika incidenta.

Trstenik
foto: Prinstscreen/Twitter

Aktiv je nakon sastanka izašao sa zajedničkim stavom: puna podrška napadnutoj profesorki engleskog jezika Mariji Stevanović i kolektivu škole.

- Nedopustivo je da neko bude izložen nasilju i da se oseća nebezbedno u svom okruženju ili na svom radnom mestu - rekla je posle sastanka Milena Turk, predsednica opštine, koja je inicirala sastanak Aktiva.

Oštećena profesorka rekla je juče za naš portal da postoji nekoliko opcija za kažnjavanje đaka, međutim ne želi da prejudicira jer je u pitanju kompleksan proces.

Podsetimo, za incident iz Trstenika brzo je saznala cela Srbija jer je jedan od đaka iz odeljenja na društvenim mrežama podelio snimak profesorke kojoj učenik izvlači stolicu dok ona pada na pod. Naime, na snimku se čuje grohot razreda, a profesorka je rekla da joj najteže pada to što joj niko nije pružio ruku ili bilo kakvu vrstu pomoći.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.