"LJUDSKA JE DUŽNOST": Oglasile se kolege profesorke koju su učenici MALTRETIRALI u Trsteniku
Maltretiranje profesorke u Trsteniku, Foto: Društvene mreže

zvanično saopštili

"LJUDSKA JE DUŽNOST": Oglasile se kolege profesorke koju su učenici MALTRETIRALI u Trsteniku

U Tehničkoj školi Trstenik, kako je saopšteno, održana je vanredna sednica Nastavničkog veća

Objavljeno:

Tehnička škola Trstenik, kao i njeni zaposleni, našli su se u žiži javnosti nakon nemilog incidenta koji se dogodio profesorki te škole koja je pretrpela psihičko, fizičko i digitalno nasilje. Kolektiv osuđuje postupak učenika i smatra da je došao poslednji čas da se odbrani ljudsko dostojanstvo, čast i profesija.

U Tehničkoj školi Trstenik, kako je saopšteno, održana je vanredna sednica Nastavničkog veća na kojoj je rečeno da su ispoštovane sve procedure i da je događaj do detalja ispitan, piše RTS.

"Jednoglasni smo u tome da treba osuditi svaki vid nasilja, kao i to da učesnike događaja treba adekvatno kazniti. Nedopustivo je ugrožavanje integriteta, dostojanstva i duševnog mira svakog pojedinca, pogotovu na radnom mestu", ističe se u saopštenju škole.

Saopštenje Tehničke škole Trstenik
Saopštenje Tehničke škole Trstenikfoto: Tehnička škola Trstenik

Poručuju i da svima treba staviti do znanja da bahatost, nevaspitanje, bezobrazluk, drskost i bilo kakav vid nasilja nisu prihvatljivi.

"Koleginici koja je pretrpela neprijatnosti želimo da se što pre oporavi, da se brzo vrati na posao i na svoje redovne aktivnosti", navodi se u saopštenju.

"Zaključak sa ove sednice je da moramo biti jedinstveni i da je ljudska dužnost stati na put tiranstvu i svakoj vrsti nasilja", zaključuje se u saopštenju Tehničke škole Trstenik.

Snimak na kojem se vidi kako učenici maltretiraju profesorku Tehničke škole u Trsteniku, izmiču joj stolicu i smeju se tome pojavio se na internetu prošle nedelje.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.