"RANJEN SAM, NEDOSTAJE MI POLA MOZGA": Bizarna odbrana Miloša Miljanovića u "vračarskoj grupi" posle pucnjave
Nikola Vušović, Foto: Kurir

KRIMINAL

"RANJEN SAM, NEDOSTAJE MI POLA MOZGA": Bizarna odbrana Miloša Miljanovića u "vračarskoj grupi" posle pucnjave

Miloš Miljanovič u zatvoru zbog toga što je sa puškom u rukama upao u kafić i pokušao da ubije Miloša Nilovića Runja

Objavljeno: 16:53h

Kriminalna grupa odbeglog Nikola Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara, funkcionisala je kao firma u kojoj je svako znao svoje zaduženje. Imali su egzekutore, računovođe, blagajnike i logističare.

Za surove likvidacije angažovali su uglavnom sitnije kriminalce željne dokazivanja, a među njima je navodno i Crnogorac Miloš Miljanović, koji se od 2020. nalazi iza rešetaka zbog toga što je sa puškom u rukama upao u kafić na Vračaru u Beogradu, u kom je u tom trenutku sedeo Miloš Nilović, zvani Runjo, koji važi za pripadnika "škaljarskog klana".

Miljanović je u junu 2021.godine u Višem sudu u Beogradu priznao da je s automatskom puškom 11. maja 2020. godine uleteo u baštu lokala u centru Beograda, tvrdeći da je samo hteo da zastraši muškarce koji su mu dobacivali na ulici.

Njegova odbrana tada je postala vrlo bizarna.

- Ja sam bio teško ranjen u glavu 2002. godfine i nedostaje mi deo mozga. Oporavljao sam se sedam meseci, ali kao posledicu imam epilepsiju i pijem lekove. U Beograd sam došao 10 do 15 dana pre tog događaja, jer imam ovde devojku ili sam je bar imao - rekao je tada Miljanović.

Nikola Vušović, Džoni sa Vračara
foto: STEFAN STOJANOVIĆ MONDO, RAS/DJORDJE KOJADINOVIĆ

Puška mu poslata iz Beča

On je, podsetimo, uhapšen dan posle incidenta u iznajmljenom stanu na Vračaru i od tada je u pritvoru. Na snimku sa sigurnosnih kamera iz kafića na Vračaru vidi se kako sa kapuljačom na glavi ulazi u kafić i kreće ka stolu za kojim je sedeo Miloš Nilović.

Kamere su zabeležile kako Nilović i njegovi prijatelji skaču od stola kada su videli muškarca sa puškom i kapuljačom, utrčavaju u kafić, a on kreće ka njima, ali se potom okreće i istrčava iz bašte.

- Dan pre tog događaja, neki muškarci su mi dobacivali iz čista mira na ulici u stilu da sam "kao narkoman", pitali su "hoćeš li još heroina". Toga dana bilo mi je baš loše. Video sam da su ušli u taj kafić. Sutradan sam došao jer sam hteo da ih zaplašim. Ušao sam, video da ih nema i izašao - izneo je odbranu Miljanović.

Na pitanje odakle mu automatska puška, ispričao je da mu je bišvi kolega iz Beča poslao po nekom, pošto nije imao da mu vrati dug.

Miloš Metak kao konobar

Prema naredbi za sprovođenje istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, kriminalna grupa htela je da ubije Nilovića i to za 150.000 evra.

Podsetimo, pre deset dana u specijalnoj akciji MUP Srbije uhapšeno je 16 pripadnika kriminalne grupe Džonija sa Vračara, inače beogradska ispostava "kavačkog klana" na čijem čelu su Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, a Tužilaštvo za organizovani kriminal njih 38 tereti za tri teška ubistva, i pet u pokušaju.

Miloš Miljanović se na društvenim mrežama predstavljao kao Miloš Bulet, što u prevodu sa engleskog znači Miloš Metak. U opisu, na njegovom profilu se navodi i da je radio u diskoteci u Igalu.

Njegovi poznanici iz Herceg Novog ispričali su da je navodno, pre nego što je uhapšen u centru Beograda, radio kao konobar u kafiću, koji je u sklopu hotelsko-bolničkog kompleksa Institut "Dr Simo Milošević" u Igalu.

(Espreso/24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.