OVI DELOVI BEOGRADA SU ZA IZBEGAVANJE: Kriminolog Antonović otkrio koji KRAJEVI su LEGLA NARKO BANDI!
Ratomir Antonović, Foto: Damir Dervišagić

kriminolog o narko bandama

OVI DELOVI BEOGRADA SU ZA IZBEGAVANJE: Kriminolog Antonović otkrio koji KRAJEVI su LEGLA NARKO BANDI!

Kada je reč o "štekovima", krimolog pojašnjava da njih policija najčešće otkriva tamo gde postoji veći broj stambenih jedinica

Objavljeno:

Hapšenje bake V. N. (78) u šumi u Zemunu, koja je u rancu imala digitalnu vagicu i skoro pola kilograma droge izazvalo je zanimljivo pitanje koja mesta u Beogradu treba izbegavati jer se u njima najčešće nalaze "štekovi"?

Naime, ovo neobično hapšenje odigralo se u naselju Galenika, kada je policija kod bakice pronašla oko 400 grama praškaste materije bele boje, nalik na opojnu drogu, vagicu za precizno merenje i nož.

Uhapšena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da ranac nije njen, međutim, Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da se osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo.

Nada V.
Nada V.foto: MUP/RTS PRINTSCREEN

Periferni delovi grada najkritičniji

Kako je za 24sedam objasnio kriminolog Ratomir Antonović, najčešće se poslovi sa drogom obavljaju na periferiji Beograda.

- Mada, ni centar grada nije u potpunosti imun na takve događaje, jer dilera ima svuda. Što je najgore i najalarmantnije jeste da se primopredaja droge uglavnom dešava u blizini škole, jer su đaci meta dilera - objasnio je sagovornik.

Kriminolog Ratomir Antonović
Kriminolog Ratomir Antonovićfoto: Kurir TV

Ali kada je reč o određenim delovima grada, Antonović navodi da se primopredaja odigrava u gotovo svim kvartovima Beograda, naročito na rubnim delovima prestonice.

Drogu kriju gde ima puno ljudi

Kada je reč o "štekovima", krimolog pojašnjava da njih policija najčešće otkriva tamo gde postoji veći broj stambenih jedinica.

- Mnogo je teže ući u trag tamo gde postoji veći broj stanara, pogotovo tamo gde je fluktuacija stanovnika velika. Znači, tamo gde postoji puno podstanara, koji se menjaju na mesečnom ili višemesečnom nivou i upravo su ta mesta podesna za držanje štekova - zaključio je za 24sedam Antonović.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.